25 grader i Sør-Norge

Sommer i sør, vinter i nord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Hvis du ikke har bestemt deg for hvor du skal tilbringe pinsehelga så er svaret åpenbart. Folk i Sør-Norge kan steke seg i sola og det blir opp mot 25 grader i morgen.

- Det blir spesielt flott vær i morgen med sol og temperaturer opp mot 25 grader, sier Roar Teigen, vakthavende metorolog hos Storm Weather Center til Dagbladet.no.

Ned mot 20 grader til uka

På søndagen blir det litt kaldere, men 20 graders varme i mai er vel heller ikke til å klage over. Det kan også komme noen skyer på søndag, mens det klarner opp igjen på mandag. Sør- og Østlandet også kan få en del morgentåke.

- Temperaturene på søndag og mandag vil neppe gå over 20, men ligge i nærheten. Det kan komme noen byger utover søndagen, men ikke mye regn, sier Teigen.

Og enda bedre - godværet holder seg utover neste uke, men temperaturen går noe ned, blir neppe over 20 grader.

Vestlandet får også strålende vær i morgen, men natt til søndag kommer noen byger innover landet. Nordvestlandet vil få skiftende vær på søndag og i Møre og Romsdal er det meldt liten kuling på kysten. I Trøndelag blir pinseværet litt dårligere, en del regnbyger trekker innover landet og det blir litt regn av og til.

Vinter i nord

SOMMERLIG FRIMINUTT: Barna på Møllergata skole i Oslo fikk kjøle seg ned i vannsprederen i skolegården da gradestokken viste over 20 grader denne uka. Foto: Scanpix
SOMMERLIG FRIMINUTT: Barna på Møllergata skole i Oslo fikk kjøle seg ned i vannsprederen i skolegården da gradestokken viste over 20 grader denne uka. Foto: Scanpix Vis mer

I Nord-Norge er det en helt annen årstid med temperaturer ned mot null grader.

- Der blir det fortsatt kaldt og mye vind. Det blir sterk kuling på kysten av Finnmark kombinert med byger i form av regn, sludd og snø, sier Teigen.

Folk i Troms og Finnmark må belage seg på å beholde vinterfrakken på. Det blir sludd og snø i hele pinsen, mens i resten av Nord-Norge kommer bygene som regn.

Sjekk været der du bor på Dagbladets værsider.