25 migranter funnet døde ved Libyas kyst

Druknet på vei til Europa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 25 migranter som har druknet på vei til Europa ble funnet nær Libyas hovedstad Tripoli tirsdag, ifølge Røde Kors.

Enkelte av levningene hadde skylt på land ved en strand nær den libyske hovedstaden, men de fleste av dem ble funnet sterkt nedbrutt på steiner like ved drabantbyen Tajoura.

Utsiktene om varmt vær har resultert i en kraftig økning i antallet migranter som har satt seg ombord i båter på vei til å gjennomføre den livsfarlige ferden over Middelhavet den siste tiden.

Det har ført til utfordringer for redningsarbeiderne i Libya, der kystvakten opplyser at de tirsdag morgen reddet 147 migranter. 19 av dem ble funnet stappet inn i en hjemmelaget gummijolle.

Over 8000 flyktninger og migranter har blitt plukket opp utenfor kysten av Libya de siste 48 timene, opplyser den italienske kystvakten.

- Mandag reddet vi 5000 mennesker fra fire store båter, en mindre og 18 gummibåter, opplyser en talsmann for de italienske kystvakta.

Flere fartøy fra den italienske og libyske kystvakten, samt marinefartøy som inngår i EUs grensestyrke patruljerer kysten utenfor Libya.

Over 2000 mennesker er funnet omkommet eller er savnet etter forsøk på å krysse Middelhavet i år.

Over 73000 flyktninger og migranter har kommet til Italia siden januar, en økning på 14 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

(NTB)