25 nordmenn med 108 mrd kroner på Oslo Børs

13 av Norges rikeste hadde en god uke på Oslo Børs, men Stein Erik Hagen og Olav Thon fikk det tungt.

SPEILER STORE VERDIER: 15 nordmenn har aksjer for over 1 milliard kroner hver på Oslo Børs. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
SPEILER STORE VERDIER: 15 nordmenn har aksjer for over 1 milliard kroner hver på Oslo Børs. Foto: Lars Eivind Bones/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Verdien av alle aksjene på Oslo Børs økte med 56 milliarder kroner til 1.724,7 milliarder kroner sist uke.

Blant de 15 med milliardverdier på Oslo Børs var det oppgang for alle sist uke, med unntak av Stein Erik Hagen og Olav Thon.

For de 13 med oppgang økte verdien på aksjene med 513 millioner kroner, men det var på langt nær nok til å veie opp for Hagens smell i Orkla.

Motbakke for Hagen og Thon Orkla smalt ned nesten 11 prosent torsdag, etter at selskapet la frem langt svakere tall enn noen hadde ventet. Selv med en liten oppgang på 0,68 prosent fredag falt aksjene Hagen har kontroll på i Orkla med nesten 1,3 milliarder kroner i verdi sist uke.

Aksjene til Olav Thon falt også sists uke, men aksjen var ikke omsatt fredag og har vært lite omsatt de siste par ukene, noe som har gitt store utslag.

Med Hagen og Thon i minus ble det også en nedgang for den samlede verdien av aksjene til de rikeste på 867 millioner kroner.

Det ble en slapp uke for John Fredriksen, med en oppgang på 70 millioner kroner, mens Kristian Siem hentet inn litt av de siste ukenes nedtur, med en oppgang på 112 millioner kroner.

Røkkes aksjer i Aker steg med 49 millioner kroner og Bjørn Kjos fikk et løft på 91 millioner kroner igjen.

Solstormen i REC Spetalen og Jens Ulltveit-Moe ble stående midt i solstormen i REC, med en aksje som svinget mellom 4 kroner og 2,9 kroner.

BERG OG DALBANE:  Hadde REC slutten på ukens høyeste hadde han hatt 51 millioner kroner mer. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
BERG OG DALBANE: Hadde REC slutten på ukens høyeste hadde han hatt 51 millioner kroner mer. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Vis mer

Med en slutt på 3,01 kroner fredag steg likevel aksjen med 12,3 prosent i løpet av uken. Det løftet verdien på Spetalens aksjer med 20 millioner kroner og han har da aksjer i flere selskaper på Oslo Børs for over 1 milliard kroner.

De knapt 356 millioner aksjene til Jens Ulltveit-Moe i REC er da også verdt godt over 1 milliard kroner, viser oversikten på HegnarOnline. På ukens høyeste hadde de en verdi på over 1,4 milliarder kroner.
  De 15 rikeste Verdien på aksjene til de 15 rikeste er da på 103 milliarder kroner og med de 10 neste er det totalt snakk om aksjer for 108 milliarder kroner.

De 15 med milliardverdier på Oslo Børs står da for 6 prosent av alle verdiene på Oslo Børs, mens de 25 rikeste tilsammen står for 6,3 prosent.

I juli er oppgangen på 3,1 prosent og så langt i år er oppgangen på Oslo Børs på 11,7 prosent. De siste tolv månedene er hovedindeksen opp 16,9 prosent.

STORE SVINGER: REC-aksjene til Jens Ulltveit-Moe svinget med over 390 millioner kroner i verdi på Oslo Børs. Foto NORDAHL/ALEKSANDER Dagbladet
STORE SVINGER: REC-aksjene til Jens Ulltveit-Moe svinget med over 390 millioner kroner i verdi på Oslo Børs. Foto NORDAHL/ALEKSANDER Dagbladet Vis mer