Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

25 personer behandler ebolasyk kvinne ved Ullevål

Den norske kvinnen som ligger på Ullevål sykehus med ebolasmitte, blir behandlet av 25 personer.

TIL BEHANDLING: Den ebolasmittede norske kvinnen ble i forrige uke fraktet hjem til Norge fra Sierra Leone. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet
TIL BEHANDLING: Den ebolasmittede norske kvinnen ble i forrige uke fraktet hjem til Norge fra Sierra Leone. Foto: Anita Arntzen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

23 av disse er spesialtrente sykepleiere, mens to er leger med behandlingsansvar, skriver Aftenposten.

Den norske kvinnen, som ble fløyet hjem fra Sierra Leone forrige tirsdag, får behandling ved høysmitteisolatet på Ullevål sykehus. Tilstanden ble mandag betegnet som stabil, men med tegn til bedring.

Selv om det søndag ble kjent at en kvinne som behandlet en ebolasmittet person på et sykehus i Texas, selv var blitt smittet av det dødelige viruset, opplyser Ullevål sykehus at de har full kontroll og gode rutiner for å forhindre spredning av viruset.

Krevende situasjon - Utstyret vårt er over standard, og vi har dyktig personell. Det er kun et fåtall leger som har direkte kontakt med kvinnen. Det er en krevende situasjon for dem det gjelder, men vi har gått inn i en slags beredskapssituasjon hvor alle gir ekstra, sa avdelingsleder Dag Kvale ved infeksjonsmedisinsk avdeling ved Ullevål sykehus til NTB mandag.

Kvale sier til Aftenposten at stemningen i gruppen som behandler kvinnen, er positiv og viljen til å bidra like sterk.

- Det er en tøff turnus, fordi vi ønsker at teamet skal bestå av så få personer som mulig. Men det er god stemning og sterk skippertaksånd i gruppen, sier Kvale.

70 i Dallas Til sammenligning er rundt 70 ansatte involvert i behandlingen av sykepleieren som blir behandlet for ebolasmitte på et sykehus i Dallas, melder nyhetsbyrået AP.

Disse utgjør teamet som også var involvert i behandlingen av den liberiske mannen som døde av sykdommen på samme sykehus onsdag forrige uke.

Sykepleieren i Dallas fikk feber få dager etter at mannen døde av sykdommen. Hun hadde omfattende kontakt med mannen og deltok selv i behandlingen av ham flere ganger.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media