FLERBRUKSHALL I FILLER: Halve taket på flerbrukshallen i Honningsvåg er revet av etter stormens herjinger. Foto: PETTER KROGSTAD
FLERBRUKSHALL I FILLER: Halve taket på flerbrukshallen i Honningsvåg er revet av etter stormens herjinger. Foto: PETTER KROGSTADVis mer

25 personer evakuert i Finnmark

Stormen raser fortsatt med orkan styrke i kastene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


(Dagbladet.no): Den voldsomme stormen på Finnmarkskysten raser videre, og i Honningsvåg er 25 personer evakuert fra sine hjem på grunn av uværet, skriver Finnmark Dagblad.

Politiet oppfordrer fortsatt folk til å holde seg inne.

I Honningsvåg er det meldt om 15 skader på biler og campingvogner og hus. Halve taket på flerbrukshallen er flerret av på grunna v den voldsomme vinden. Blant annet har en campingvogn blåst opp i lufta og landet oppå tre biler. Flere tak er også ødelagt.

- Stormen har vart i flere timer, og det blåser fortsatt like sterkt. Vi har foretatt målinger i Storgata som viser over 44 m/s. Når 32 m/s er orkan så beskriver det situasjonen, forklarer lensmann Per Dyrstad til Finnmark Dagblad.

Og ingenting tyder på at stormen stilner med det første.

- Nå er det kraftig vestlig vind ytterst på kysten, og det er observert full storm med orkan i kastene. Uværet fortsetter utover kvelden, men vil avta noe seint i kveld eller natt, sier vakthavende meteorolog hos Storm weather centre, Stig-Arild Fagerli til Dagbladet.no.