Politiet i Oslo:

25 personer pågrepet i storaksjon mot kriminelle nettverk i Oslo

Fem personer varetektsfengslet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslo politidistrikt opplyser i en pressemelding at 25 personer er pågrepet i en større innsats mot kriminelle nettverk i Oslo.

- Dette er en del av en økt innsats som har begått i de siste månedene, opplyser politiet.

Fem personer er varetektsfengslet, siktet for narkotikalovbrudd, ifølge politiet.

Dagbladet får opplyst at varetektsfengslingene av minst tre personer i Oslo tingrett i midten av forrige uke er involvert i sakskomplekset.

Ifølge fengslingskjennelsene ble de identifisert gjennom videoovervåkning av et skogsområde der det, ifølge politiet, var plassert et narkotikadepot.

Politiet anser mennene å tilhøre en kriminell gruppe, ifølge kjennelsene. Retten omtaler at det dreier seg om «et betydelig kvantum narkotika».

- Det arbeides aktivt for å avdekke bakmenn i saken. Ytterligere pågripelser kan ikke utelukkes, heter det i kjennelsen mot en av de siktede mennene.

Oslo tingrett skriver i kjennelsen mot en av de siktede:

- I denne saken fremgår det av spaningsrapporten at det er betydelig omsetning av narkotika på Holmlia og at dette er organisert.

Advokaten til en av de siktede, en 20 år gammel mann, sier hans klient benekter å være del av et kriminelt nettverk.

- Min klient erkjenner ikke straffskyld. Han er siktet i forbindelse med et begrenset hasjbeslag, ikke for å tilhøre et organisert kriminelt nettverk, sier advokaten.

Politiet skal ha en pressekonferanse om saken klokka 15 i dag.

Dagbladet kommer med mer.