25 politimenn skadd i Haider-protest

Fem tusen mennesker demonstrerte utenfor presidentbygningen i Wien i ettermiddag. 25 politifolk ble skadd etter å ha blitt truffet av raketter og flasker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President Thomas Klestil tok den nye regjeringen motvillig i ed tidligere i dag. Utenfor presidentbygningen måtte 300 politifolk med skjold og batonger beskytte bygningen mot rasende demonstranter.

Raketter mot politi

Mens raketter, egg, tomater og flasker haglet over politiet, prøvde styrkene å hindre folkemengdene å ta seg inn porten til slottet.

Demonstrantene ropte «motstand, motstand», «Haider er en fascist» og «Jeg stemte ikke for DETTE» og stemningen var uvanlig agressiv etter østerriske standarder.

- Det hjelper ikke hva Haider sier, om han er i regjeringen eller ikke. Det som teller er at det er hans folk i regjeringen, sier en 24 år gammel demonstrant til Reuters.

73 prosent mot

Østerrikerne generelt er veldig opptatt av at Europa forstår at 73 prosent av velgerne ikke støtter Haider. Og mange har liten tro på demokrati-eden Haiders Frihetsparti måtte undertegne før de fikk danne regjeringen.

- Det betyr ingenting for Haider. Haider holder aldri ord, sier en 26-årig demonstrand.

25 politifolk ble lettere skadd i ettermiddagens demonstrasjon, melder AP. Ifølge Reuters ble sju politmenn skadd av raketter, mens en person ble truffet av en flaske kastet av en meddemonstrant.

MASSIV PROTEST: Wien-politiet måtte ut med 300 politifolk for å stoppe fem tusen demonstranter utenfor presidentpalasset i dettermiddag.