Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

25 prosent av amerikanske elever besto geografitesten

Ta testen selv og sjekk om du er bedre.

KLARER DU DENNE? Hvilket kontinent har denne høydeprofilen. Dette er ett av spørsmålene amerikanske high school-elever må svare på for å stå på den nasjonale geografitesten. Faksimile: nationsreportcard.gov
KLARER DU DENNE? Hvilket kontinent har denne høydeprofilen. Dette er ett av spørsmålene amerikanske high school-elever må svare på for å stå på den nasjonale geografitesten. Faksimile: nationsreportcard.gov Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Myten om dumme amerikanere er seiglivet, godt hjulpet av for eksempel miss South Carolina fra 2007, som ble bedt om å forklare hvorfor en femtedel av amerikanerne ikke klarer å plassere USA på et verdenskart (se video øverst i saken).

Nå har amerikanernes geografikunnskaper fått nok et skudd for baugen. Testresultatene fra fjorårets geografitester i 4. klasse, 8. klasse og 12. klasse er offentliggjort og de slår fast at kun 25 prosent av elevene fikk bestått.

The National Assessment of Education Progress har publisert resultatene på sine nettsider og kan fortelle at resultatene er omtrent like gode - eller dårlige - som for ti år siden.

- 21 prosent av 4.-klassingene, 27 prosent av 8.-klassingene og 20 prosent av 12.-klassingene scoret over godkjent på 2010-testen, skriver organisasjonen.


Lyspunkt fra resultatene er at minoritetselever har knappet innpå forspranget til hvite elever, men high school-elevene scorer flere poeng dårligere enn de gjorde forrige gang kunnskapene ble testet.

Organisasjonen har også lagt ut fem eksempelspørsmål fra hvert nivå i en quiz, slik at hvem som helst kan sjekke om de er smartere enn amerikanske skoleelever. Du kan ta testen her. Vi har oversatt ett spørsmål fra hvert nivå i faktaboksen til høyre.

Daniel Edelson, visepresident for utdanningsdelen av National Geographic Society, sier at resultatene ikke er overraskende.

- Vi er skuffet, men ikke overrasket. Vi er rett og slett ikke gode nok til å formidle geografikunnskaper.