«SENSATION THE OCEAN OF WHITE»: 80 personer er anmeldt for bruk og besittelse av narkotika. 25 ble sendt til legevakt og 2 er innlagt på sykehus etter nattens ravefest på Fornebu i Oslo. Foto: Svein Gustav Wilhelmsen
«SENSATION THE OCEAN OF WHITE»: 80 personer er anmeldt for bruk og besittelse av narkotika. 25 ble sendt til legevakt og 2 er innlagt på sykehus etter nattens ravefest på Fornebu i Oslo. Foto: Svein Gustav WilhelmsenVis mer

25 sendt til legevakt etter ravefesten

To personer er innlagt på sykehus. 80 ble anmeldt for bruk eller besittelse av narkotika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Nærmere 22 000 hvitkledde nordmenn var samlet til House-fest i Telenor Arena i natt.

Både i Oslo og Bærum var politiet i høy beredskap i forkant «Sensation the Ocean of white», der det var forventet utstrakt narkotikabruk.

80 narkotikaanmeldelser - Det var cirka 22 000 inne i hallen, og stort sett var det god stemning der, men mange var alkoholberuset og narkotikaruset, forteller operasjonsleder Jørgen Jacobsen ved Asker og Bærum politidistrikt, til Dagbladet, nå på morgenkvisten.

Han forteller at om lag 80 personer er anmeldt for bruk og besittelse av narkotika.

- Vi kunne nok tatt flere for dette, men det var dette vi hadde kapasitet til. I tillegg er noen anmeldt for skadeverk, og et par sitter i arresten for vold mot offentlige tjenestemenn.

Overstadig beruset Totalt har 14 vært innom arresten. Flere overstadig berusede ble tatt med og er undersøkt av lege. Åtte personer sitter fortsatt i arresten tidlig på morgenen, pågrepet for å ha brukt eller vært i besittelse av narkotika.

To andre fikk husly hos politiet fordi de ikke var i stand til å ta vare på seg selv.

- Rundt 25 personer ble sendt til legevakta, sannsynligvis av rusrelaterte årsaker, sier Jacobsen til Dagbladet

Hva slags narkotika ble benyttet på arrangementet?

TATT HÅND OM: FOTO: Svein Gustav Wilhelmsen
TATT HÅND OM: FOTO: Svein Gustav Wilhelmsen Vis mer

- Alle typer, men mest sentralstimulerende, sier han.

Innlagt på sykehus To personer er innlagt på sykehus etter rave-festen på Fornebu i natt.

- Jeg kan bekrefte at vi har hatt to innleggelser ved ullevål, sier Anders Bayer, pressevakt ved Oslo Universitetsykehus, til Dagbladet.

På legevakta i Bærum hadde de ventet stor pågang i forbindelse med rave-festen.

- Det var noe mer travelt enn en vanlig lørdagskveld, sier Inger Baardvik, sykepleier ved Legevakta på Sykehuset Asker og Bærum.

- Kaotiske tilstander Etter endt innsats natt til søndag er operasjonsleder Magne Olsvoll i Asker og Bærum politidistrikt usikker på hvordan han skulle oppsummere kvelden.

- Det er gått greit, kanskje. Vi har fått blandede tilbakemeldinger. Det var mye folk og til dels kaotiske tilstander, men alle er kommet fra det med livet i behold, sier han til NTB.

Han forteller at tre polske statsborgere ble pågrepet på grunn av narkosalg.

- De ble tatt for å selge Paracet som ecstasy. De forlangte 700 kroner per pille, forteller Olsvoll.

Lange køer En av deltakerne ved arrangementet forteller til Dagbladet om lange køer.

- OVERSTADIG BERUSET: Foto: Svein Gustav Wilhelmsen
- OVERSTADIG BERUSET: Foto: Svein Gustav Wilhelmsen Vis mer

- Først stod jeg 20 minutter i kø for å komme til garderoben. Deretter stod jeg minst 1,5 time i kø for å komme inn på selve arenaen.

- En jente klarte ikke å holde seg lenger og måtte til slutt sette seg ned og urinere midt i
folkemengden. Nedverdigende for henne selvfølgelig, men man hadde muligens ikke mye til valg, forteller han til Dagbladet.

Bilder fra Sensation White på Fornebu i natt viser festdeltagere utenfor arenaen og én av mange som måtte fraktes på lasteplanet av en firehjuling til et telt som ambulanseenhetene hadde satt opp. Personen på bildene klarte ikke å stå oppreist.

KAOTISK: Foto: Svein Gustav Wilhelmsen
KAOTISK: Foto: Svein Gustav Wilhelmsen Vis mer