25 skadd etter festivaluvær

- Det haglet vannrett, forteller norske gutter på italiensk festival.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Så mange som 25 personer skal være skadd etter at et plutselig uvær raserte en musikkfestival i Venezia i går kveld.

Tromsøværingene John Emil Richardsen, Peter Michael Christiansen, Robin Simonsen og Mats Solberg var på vei til festivalområdet på Heineken Jammin4 Festival for å se det amerikanske EMO-bandet My Chemical Romance, da et voldsomme uværet startet.

- Det startet med duskregn, før det gikk over til voldsomt regn, deretter begynte det å hagle vannrett og så ble det nærmest orkan. Det hele var over på et kvarters tid, forteller John Emil.

Guttene løp i skjul for uværet, som veltet flere store lysmaster ved scena knakk trær i parken og veltet biler, ifølge musikknettstedet NME. Da guttene gikk fram til området litt seinere, så de at ambulanser i skytteltrafikk til og fra det kaotiske åstedet.

Venezias borgermester Massimo Cacciari bekrefter at 19 personer, hovedsakelig festivaldeltakere, havnet på sykehus som følge av de fallende mastene.

Ingen skal ha blitt hardt skadd, men for både nordmennene og de andre som besøkte festivalen, fikk festlighetene en brå slutt.

- Alle ble jagd bort og over til campingområdet. Klokka åtte i dag tidlig ble vi vekt og bedt om å forlate stedet, forteller en misfornøyd John Emil Richardsen på telefon på toget videre til Milano.

Resten av festivalen ble avlyst. Foruten My Chemical Romance, stod store navn som The Killers, Linkin Park og Pearl Jam på plakaten i går kveld.

SKADD I HAGLEVÆR: Så mange som 25 skal ha bli skadd etter at et tårn falt sammen i et kraftig uvær i Venezia i går under Heineken Jammin4 Festival. Foto: M. Bertolin/EPA/SCANPIX.
SKADD I HAGLEVÆR: Så mange som 25 skal ha bli skadd etter at et tårn falt sammen i et kraftig uvær i Venezia i går under Heineken Jammin4 Festival. Foto: M. Bertolin/EPA/SCANPIX. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer