REDNINGSAKSJON I BEKMØRKE:  Redningsmannskapene på Halifax International Airport hadde bare lys fra egne biler i natt etter krasjlandingen til Toronto-flyet. 25 mennesker ble skadd, og myndighetene undersøker nå om flyet kan ha kappet en strømledning under landingen. Foto: Mike Magnus, AP/NTB Scanpix.)
REDNINGSAKSJON I BEKMØRKE: Redningsmannskapene på Halifax International Airport hadde bare lys fra egne biler i natt etter krasjlandingen til Toronto-flyet. 25 mennesker ble skadd, og myndighetene undersøker nå om flyet kan ha kappet en strømledning under landingen. Foto: Mike Magnus, AP/NTB Scanpix.)Vis mer

25 til sykehus etter krasjlanding på mørklagt flyplass

Airbus-fly kan ha kuttet strømledning ned mot landing i Canada.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ialt 25 flypassasjerer ble kjørt til sykehus i Halifax på Canadas østkyst i natt etter en dramatisk landing med et Airbus 320-fly.

Bilder publisert på nettsidene til det kanadiske kringkastingsselskapet CBC viser betydelige skader på flyet, som hadde 138 mennesker om bord. 

En av passasjerene om bord melder på twitter at den ene vingen brakk av under landingen på Halifax International Airport.

Flymaskinen til Air Canada, som først fikk stoppet utenfor rullebanen, kom fra Toronto, og landet klokka 00.35 lokal tid i kraftig snøvær.

Det er ikke meldt om livstruende skader etter landingen.

Kan ha kappet strømledning
Strømmen var gått på hele flyplassen og rullebanen mørklagt da flyet landet.

Lokale myndigheter undersøker nå om den problematiske landingen og plutselig kutt i strømforsyningen har noe sammenheng.

Flere passasjerer på flight AC62X forteller at de så et kraftig lysblaff like før landing. Flyplassansvarlige kan verken bekrefte eller avkrefte at det er flyet som har kappet en strømledning like før landing.

Flygerne kretset en halv time over flyplassen før landing, forteller flere passasjerer.

Flyplassen er stengt inntil videre.