SAMME SKADE: Til alt hell ble ingen av de rundt 300 passasjerene ombord i toget mellom Oslo og Stockholm hardt skadd da toget sporet av ved Skotterud 1. oktober. Nå har SJ funnet tretthetsbrudd i to andre toghjul, og tar 25 tog ut av drift. Foto: EVEN STRØMMAN  / Dagbladet
SAMME SKADE: Til alt hell ble ingen av de rundt 300 passasjerene ombord i toget mellom Oslo og Stockholm hardt skadd da toget sporet av ved Skotterud 1. oktober. Nå har SJ funnet tretthetsbrudd i to andre toghjul, og tar 25 tog ut av drift. Foto: EVEN STRØMMAN / DagbladetVis mer

25 tog innstilt grunnet sprekker i hjulene

Har samme skade som toget som sporet av ved Skotterud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Statens Järnvägar (SJ) har tatt 25 tog ut av drift i Sverige fordi det er funnet sprekker i toghjulene.

Det er samme type feil som 1. oktober førte til at et tog sporet av ved Skotterud stasjon på vei fra Oslo til Stockholm.

Til alt hell ble ingen hardt skadd under avsporingen ved Skotterud.

SJ har undersøkt 3000 toghjul etter ulykken, og har funnet to nye tretthetsbrudd i hjul. Dette gjør at 25 tog som har hjul av samme type nå settes ut av drift inntil de er undersøkt grundigere.

- Dette gjør vi for sikkerhets skyld. Det vil påvirke togtrafikken i helgen, sier kommunikasjonsdirektør i SJ, Elisabeth Lindgren, i en pressemelding.

Ifølge aftenposten.no vil de svenske toginnstillingene anakelig ikke ramme strekningen Stockholm-Oslo.