250 deltok i fredsmarsj

Alt gikk rolig for seg, bortsett fra at Jan Simonsen ble spyttet i fjeset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): To unggutter stod bak spyttingen på den tidligere Frp-politikeren, som nå er medlem av partiet Demokratene.

- Jeg kjenner til at dette skjedde, men ingen har blitt pågrepet av oss. Markeringen ellers gikk perfekt for seg, sier operasjonsleder Finn Belle ved Oslo Politidistrikt.

Plakatene til Demokratene-medlemmene skal også ha blitt revet i stykker. Parolene på plakatene var blant annet «Ytringsfriheten har en pris - for Theo van Gogh var det livet», «La Kokkvold leve» og «Bekjemp benektelsen av Holocaust»

- Det at selv ikke disse parolene ble akseptert må tolkes som et uttrykk for at islamistene har seiret og fått gjennomslag for at heretter skal menneskerettighetene vike når disse måtte være i strid med islamske prinsipper. Det er meget trist at Kristin Halvorsen nå har sluttet seg til islamistene kampen mellom Norges liberale verdier og islamismen, skriver partiet på sin hjemmeside nå i kveld.

Halvorsen talte

Rundt 60 organisasjoner og 250 personer deltok i fredsmarsjen som Antirasistisk senter arrangerte i Oslo nå i ettermiddag. Bakgrunnen er konflikten som har oppstått på grunn av de omstridte muhammed-tegningene. Parolene i toget var «Størst av alt er freden», «Respekter folks tro» og «Ja til dialog».

Finansminister Kristin Halvorsen var hovedtaler, og hun kalte arrangementet en markering for ytringsfrihet, men mot vold og trusler.

- Når 100 personer kastet stein mot den norske ambassaden i Teheran, må vi huske at det bor minst ti millioner i Teheran som ikke var med på angrepet. Hvis et lite mindretall prøver å trakassere muslimer i Norge må vi huske på at 4,5 millioner mennesker ikke ønsker å gjøre det samme, sa Halvorsen.

VELLYKKET FREDSMARSJ: Politet er fornøyd med arrangementet. Foto: Scanpix
VELLYKKET FREDSMARSJ: Politet er fornøyd med arrangementet. Foto: Scanpix Vis mer

Halvorsen er glad for at Vebjørn Selbekk, redaktør i Magazinet, i dag beklaget at avisa hadde trykket de omstridte muhammed-tegningene.

- Og viktigst av alt var at lederen av Islamsk Råd tok i mot beklagelsen og sa at «vi har barn på samme alder som jeg vil skal bli venner».

Respekterer ytringsfrihet

Også Nadeem Butt, lederen av Antirasistisk senter, holdt appell.

- Jeg har ikke møtt noen som sier at de ikke respekterer ytringsfrihet. Det er ikke en verdi som kolliderer med det muslimer står for. Men det er ikke en rett for noen å krenke eller latterliggjøre andre, sa han. Generalsekretær i Norsk Folkehjelp, Finn Erik Thoresen, fokuserte på at ytringsfrihet er en verdi som må forvaltes med omhu.

- Det er som i trafikken; Selv om vi har forkjørsrett har vi ikke påkjørselsrett, sa han.

Etter appellene gikk det lille toget opp til Universitetsplassen, der det løste seg opp.

BLE SPYTTET PÅ: Plaktene til Jan Simonsen og de andre i Demokratene ble for provoserende for noen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer