250 deltok i fredsmarsj

Alt gikk rolig for seg, bortsett fra at Jan Simonsen ble spyttet i fjeset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): To unggutter stod bak spyttingen på den tidligere Frp-politikeren, som nå er medlem av partiet Demokratene.

- Jeg kjenner til at dette skjedde, men ingen har blitt pågrepet av oss. Markeringen ellers gikk perfekt for seg, sier operasjonsleder Finn Belle ved Oslo Politidistrikt.

Plakatene til Demokratene-medlemmene skal også ha blitt revet i stykker. Parolene på plakatene var blant annet «Ytringsfriheten har en pris - for Theo van Gogh var det livet», «La Kokkvold leve» og «Bekjemp benektelsen av Holocaust»

- Det at selv ikke disse parolene ble akseptert må tolkes som et uttrykk for at islamistene har seiret og fått gjennomslag for at heretter skal menneskerettighetene vike når disse måtte være i strid med islamske prinsipper. Det er meget trist at Kristin Halvorsen nå har sluttet seg til islamistene kampen mellom Norges liberale verdier og islamismen, skriver partiet på sin hjemmeside nå i kveld.

Halvorsen talte

Rundt 60 organisasjoner og 250 personer deltok i fredsmarsjen som Antirasistisk senter arrangerte i Oslo nå i ettermiddag. Bakgrunnen er konflikten som har oppstått på grunn av de omstridte muhammed-tegningene. Parolene i toget var «Størst av alt er freden», «Respekter folks tro» og «Ja til dialog».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer