250 døde etter nytt skjelv i Afghanistan

Dusjanbe (NTB-Reuters-DPA): Rundt 250 personer mistet livet og 50 ble skadd i et etterskjelv i dag i det nordlige Afghanistan. Samme område ble onsdag rammet av et kraftig jordskjelv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Diplomater ved den afghanske ambassaden i Dusjanbe i Tadsjikistan opplyste at også etterskjelvet hadde sentrum i det fjerntliggende Rustaq-området. Etterskjelvet var kraftig, men svakere enn det forrige.

Hjelpeorganisasjoner har begynte å komme fram til det jordskjelvrammede området på grensen mellom Afghanistan og Tadsjikistan.

Området er katastrofepreget og ødelagt. Landsbyer er lagt i grus, og mange veier er blitt uframkommelige, melder Leger uten grenser (MSF). Gruppen fra MSF har selv observert minst 400 mennesker med alvorlige skader, opplyser Bart Ofpyn, MSFs medisinske koordinator. Man har derimot ennå ikke hatt anledning til å finne ut hvor mange som har omkommet. Ifølge lokale meldinger har over 4400 personer mistet livet i skjelvet.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer