250 døde i oljebrann

Minst 250 mennesker omkom da en oljerørledning i dag eksploderte i det sørlige Nigeria. De omkomne var for det meste innbyggere fra nærmeste landsby som skulle tappe bensin ulovlig fra rørledningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet sperret av området som ligger ved landsbyen Adeje utenfor oljebyen Warri i Niger-deltaet. Like ved ligger byen Jesse der 1000 mennesker omkom i en lignende ulykke for to år siden.

-Jeg så ikke mindre enn 50 mennesker som var brent i hjel, opplyste Reuters journalist som var på ulykkesstedet før politiet sperret av området.

- Vi har ikke aktivitet i dette området, sier informasjonssjef Hans-Aasmund Frisak i Statoil til Dagbladet.no. Statoil har driver foreløpig kun med leting etter olje i Nigeria, og har ikke satt i gang produksjon.

Tjuver som ville skaffe seg billig bensin stakk hull på rørledningen allerede søndag, og var i full gang med tappingen da eksplosjonen inntraff.

Nigeria har et rørledningsnett på mer enn 5000 kilometer som går på kryss og tvers gjennom det folkerike landet. Men rørledningene blir stadig mer populære som inntektskilde for tjuver som tapper bensin og selger den på svartebørsen.

(Dagbladet.no-NTB-Reuters)

KATASTROFE: Tjuver som ville skaffe seg billig bensin stakk hull på rørledningen, og var i full gang med tappingen da eksplosjonen inntraff. Her fra en tilsvarende ulykke i 1998.