<strong>TERROR:</strong> I Statsbudsjettet forelås det 250 millioner kroner til sikring av de svært skadde bygningene og rehabilitering av de med mindre skader. Vaktholdet rundt departementene bør økes fordi bygningene for tida er spredd siden flere departement er i midlertidige bygninger. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
TERROR: I Statsbudsjettet forelås det 250 millioner kroner til sikring av de svært skadde bygningene og rehabilitering av de med mindre skader. Vaktholdet rundt departementene bør økes fordi bygningene for tida er spredd siden flere departement er i midlertidige bygninger. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

250 ekstramillioner til vakthold og terrorbomba bygninger

Skal sikre omfattende skader, fikse mindre skadde bygninger og mer vakthold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Følg budsjettfremleggelsen her.

(Dagbladet): I Statsbudsjettet 2012 foreslås det i Fornyings- administrasjons- og kirkedepartementet å øke utgiftene med til sammen 250 millioner kroner etter terrorangrepene 22. juli.

Pengene går til Statsbygg for å sikre de mest skadde bygningene etter terrorangrepet 22. juli. Mye kontor- og IKT-utstyr har omfattende skader. De mindre skadde bygningene skal utbedres og rehabiliteres.

I statsbudsjettet heter det også at det er behov for økte bevilgninger til leie av erstatningslokaler for seks departementer og Departementenes Servicesenter (DSS).

Videre må bemanningen i DSS økes for å kunne levere sikkerhetstjenester og andre fellestjenester til hele departementsfelleskapet, som etter 22. juli er spredt på flere steder enn tidligere.

Under Kommunal- og regionaldepartementet forslås det 50 millioner kroner til kommunene i 2012. Dette skal dekke ekstraordinære utgifter til psykososial oppfølging i kommunene, heter det i budsjettet.

Etter 22. juli forventes det at mange vil søke om voldsoffererstatning. Regjeringen vil bruke 30. millioner kroner til å øke kapasiteten for behandling av søknadene.

Dagbladet kommer med mer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer