STØRSTE DEMONSTRASJON PÅ FLERE ÅR: En rekke russiske opposisjonelle sitter fortsatt fengslet etter at politiet i Moskva brøt opp en demonstrasjon der deltakerne krevde et Russland uten Vladimir Putin.
Foto: REUTERS/Mikhail Voskresensky
STØRSTE DEMONSTRASJON PÅ FLERE ÅR: En rekke russiske opposisjonelle sitter fortsatt fengslet etter at politiet i Moskva brøt opp en demonstrasjon der deltakerne krevde et Russland uten Vladimir Putin. Foto: REUTERS/Mikhail VoskresenskyVis mer

250 fremdeles i fengsel etter Putin-prostest

Anklaget Vladimir Putin for valgfusk under gårsdagens demonstrasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En rekke russiske opposisjonelle sitter fortsatt fengslet etter at politiet i Moskva brøt opp en demonstrasjon der deltakerne krevde et Russland uten Vladimir Putin.

Flere tusen mennesker samlet seg i går kveld i sentrum av Moskva. Demonstrasjonen er en av de største opposisjonen har gjennomført på mange år.

Arresterte 300 Politiet sier de arresterte 300 personer, og tirsdag morgen satt fortsatt om lag 250 personer innesperret, ifølge Olga Sjorina, talskvinne for Solidarnost, som arrangerte protesten. Hun sier at de nå risikerer 15 dager i arresten.

Bakgrunnen for protesten var søndagens valg på ny nasjonalforsamling, der Putins statsbærende parti Det forente Russland beholdt rent flertall i nasjonalforsamlingen, selv om det gikk kraftig tilbake sammenlignet med forrige valg.

Oppfordringen om å protestere ble spredt via sosiale medier, som de siste årene har fått langt flere russiske brukere. Demonstrantene mener at resultatet for Putins parti ville vært enda dårligere hvis det ikke var for valgfusk. Under demonstrasjonen, som skjedde i silende regnvær, ble det ropt en rekke slagord mot Putin.

«Russland uten Putin» I mars stiller han som presidentkandidat etter en fire år lang «pause» som statsminister. Han er fortsatt storfavoritt, men etter søndagens valg har enkelte begynt å snakke om at seieren ikke lenger er like sikker.

«Russland uten Putin», og «Putin burde vært i fengsel», ropte folkemengden.

Ifølge politiet deltok 2.000 mennesker, mens arrangørene sier at opptil 10.000 møtte fram og at 1.500-2.000 deltok i marsjen mot valgkommisjonens hovedkontor.

NTB