Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

250 løslatt fra skandalefengsel

I dag kunne de spasere ut fra Abu Ghraib.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag fikk opptil 250 fanger friheten tilbake, etter å ha sonet i det amerikanskstyrte Abu Ghraib-fengselet i Irak.

En fersk sikkerhetssjekk skal ha vist at fangene ikke lenger utgjorde noen trussel, melder nyhetsbyrået AP.

- Vi løslot omtrent 250 fanger i dag. Ingen av dem er «profilerte fanger», så vidt jeg vet. Det var i alle fall ingen fanger av spesiell verdi, eller kvinner, sier den amerikanske militærtalsmannen Barry Johnson.

Uttalelsen har klar henvisning til de to kvinnelige fangene Rihab Rashid Taha (48) - bedre kjent som «doktor Bakterie», og landskvinnen Huda Salih Mahdi Ammash (51) - som går under navnet «fru Miltbrann». Ifølge USA er dette de eneste kvinnene som holdes i amerikansk forvaring i Irak, og det var disse som ble krevd løslatt av terrorgruppa Tawhid og Jihad - Enhet og Hellig krig, som nylig halshogde to amerikanere og en brite.

Dette er femte gang at grupper av fanger løslates fra Abu Ghraib etter at amerikanske myndigheter dannet et eget fengselstilsyn i Irak. Tiltaket var en direkte konsekvens av torturskandalen som er rullet opp ved Abu Ghraib-fengselet side april i år.

LØSLATT: Opptil 250 fanger fikk friheten tilbake i dag. Dette bildet ble tatt da en fange ble løslatt tidligere i måneden.
TORTURSKANDALE: Slike bilder av tortur og nedeverdigende mishandling i fengsel fikk skandalen til å rulle.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media