250 medlemmer av Det muslimske brorskap etterforskes

Nye sammenstøt i Egypt i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

250 medlemmer av Det muslimske brorskap etterforskes for drapsforsøk og terrorisme, ifølge det statlige egyptiske nyhetsbyrået MENA.

Til sammen har mer enn 1000 tilhengere av islamistbevegelsen blitt pågrepet siden fredag, da det kom til sammenstøt mellom tilhengere av Egypts avsatte president Mohamed Mursi og sikkerhetsstyrker i Kairo.

Flere enn 170 mistet livet i sammenstøtene fredag.

Samtidig kom det lørdag kveld til nye sammenstøt i kystbyen Alexandria i Egypt mellom tilhengere og motstandere av Det muslimske brorskap.

Tilhengerne av den avsatte presidenten Mohamed Mursi og islamistbevegelsen Det muslimske brorskap samlet seg til nye demonstrasjoner i flere byer i Egypt lørdag.

I Alexandria kom det til sammenstøt i flere fattige nabolag i byen. Demonstrasjonene startet etter at portforbudet tredde i kraft lørdag kveld, skriver den egyptiske avisen al-Masry al-Youm.

TV-kanalen Al Jazeera melder om nye demonstrasjoner i Helwan, en forstad til Kairo og viser bilder av flere hundretalls demonstranter. TV-kanalen melder også om demonstrasjoner i byene Beni Suef, Al Sharqiya og Assiut.

(NTB)

KAMPER: En sivil politimann hever våpenet sitt mens sikkerhetsstyrker hjelper medlemmer av Det muslimske brorskap med å passere tilhengere av kuppregjeringen ved Ramses-plassen i Kairo. Foto: Reuters / NTB scanpix
KAMPER: En sivil politimann hever våpenet sitt mens sikkerhetsstyrker hjelper medlemmer av Det muslimske brorskap med å passere tilhengere av kuppregjeringen ved Ramses-plassen i Kairo. Foto: Reuters / NTB scanpix Vis mer