250 palestinske fanger løslatt i dag

Israel vil støtte palestinernes president Mahmoud Abbas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Israel løslatte fredag mer enn 250 palestinske fanger, i et forsøk på å hjelpe Palestinas president Mahmoud Abbas i hans maktkamp mot Hamas, melder nyhetsbyrået AP.

- All lidelse, all smerte er borte. Men vi håper fortsatt på løslatelse for alle de andre fengslede, sa løslatte Iyad Milhem, 30, som ble ført ut av fangenskapet og fraktet videre i buss.  - Dette er begynnelsen. Innsatsen må fortsette. Vårt arbeid må opprettholdes til alle fanger får komme hjem, sa Abbas.

- Vi støtter presidentens beslutning uansett. Uansett hva Fatah ber meg om å gjøre så vil jeg gjøre det, sa 24-år gamle Amjad Namura fra Hebron. Han ble sluppet fri etter å ha sonet halvparten av en fire og et halvt år lang straff.

Ifølge Al Jazeera tilhører 85 prosent av fangene Fatah-bevegelsen. 256 fanger er frigitt i dag, inkludert seks kvinner. Noen av de løslatte fangene kysset bakken de sto på da de endelig kom ut i frihet i dag. 

Fangene ble kjørt fra fengselet i Kitsiyot i retning Vestbredden i morges. De skulle de få møte president Abbas i Fatah-hovedkvarteret i Ramallah, og besøke graven til Yasser Arafat.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer