250 passasjerer fast på Dovrebanen

Ved midnatt er et tog på vei for å evakuere de reisende.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: Pressevakt i NSB, Håkon Myhre, opplyser Dagbladet ved midnatt om at toget som skal evakuere de reisende, er rett rundt hjørnet. Politiet er til stede i det stansede toget, slik at passasjerenes sikkerhet blir ivaretatt. Når alle er evakuert, vil toget kjøre til Oslo.

- Det blir en lang forsinkelse for de reisende, men vi sikkerhet er viktig for oss, derfor prioriterer vi den. Hvis alt likevel går som det skal, så skal toget være på stedet om kort tid, sier Myhre, og opplyser om at toalettene på toget som er på vei er fungerende.

Rundt 250 passasjerer sitter med varmeposer på toget på Dovrebanen, like sør for Otta. Der har toget stått i over to timer.

- Vi kan ikke bruke toalettene, spisevognen er stengt og det begynner å bli ganske kaldt her nå. Vi har fått utdelt noen knekkebrød og varmeposer, sier Frida Breen til VG.

Hun sier at toget fikk tekniske problemer og mistet strømmen på Otta, hvor de ble stående i to og en halvtime før toget begynte å bevege seg igjen. Etter ti minutter ble de stående igjen. Dette bekreftes av NSB.

- Toget står i nærheten av Sjoa, og det står såpass vanskelig til at vi ikke får evakuert det. Nå kjører vi et tog opp fra Lillehammer. Planen er at passasjerene skal gå over i dette. Hvis det ikke går, så undersøker politiet andre muligheter for evakuering, sier Myhre til avisen.

Han anslår at det er om lag 250 passasjerer om bord i toget fra Trondheim til Oslo. Etter planen skulle det ha ankommet Oslo Sentralstasjon ved 22-tiden.