Store problemer i natt:

2500 biler involvert i trafikkaos

Vogntogstans førte til kilometerlange køer på E18 ved Tvedestrand tirsdag og natt til onsdag. Over 2500 biler var involvert i kaoset. Mange satt fast i bilene sine i over ti timer.

KØ: Flere personer har stått over 8 timer i kø ved Tvedestrand - E18. De lange køene skyldes snø og uvær i østre deler av Agder. Video: Simen Plejdrup-Rønningen og NRK. Redigering: Marthe Tveter Gjønnes. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag morgen opplyser Vegtrafikksentralen at veien er åpnet for fri ferdsel i løpet av natten.

- Nå er det fri ferdsel og greie kjøreforhold. Veibanen er ryddet helt, sier trafikkoperatør Steinar Våsjø til Dagbladet.

Kaoset startet da et uvær traff østlige Agder. Dette første til fastkjørte vogntog, som igjen førte til at brøytemannskapene ikke kom seg forbi.

- Veldig mye

- Vi begynner å få en bedre oversikt over situasjonen. Det kan være så mye som opptil 2500 biler involvert. Dette er veldig mye, og vi må innse at arbeidet vil ta tid. Av den grunn samarbeider vi med sivilforsvaret for å få ut tepper, varm drikke og mat til de berørte, sa politimester Kjerstin Askholt klokka 1.15.

Hun opplyste at planen er å jobbe parallelt med å få åpnet sluser på veien til motgående kjørefelt for å få snudd deler av trafikken.

Krisestab

Statens Vegvesen hadde også mannskaper på plass for å brøyte veiene fortløpende.

Politiet satte krisestab som følge av veikaoset.

Som en forberedelse til evakuering av folk som har sittet fast i bilene sine i mange timer, opprettet politiet også et senter for evakuerte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer