Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

2.500 døde amerikanere

Misnøyen med krigen i Irak øker i takt med antall døde amerikanske soldater som fraktes hjem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Heltedød skyldtes løpsk maskingevær
Cindy gjør det for sønnen

(Dagbladet.no): Siden invasjonen av Irak i mars 2003 er tallet på døde amerikanske soldater nå oppe i 2.500, melder nyhetsbyrået AP.

Pentagon offentliggjør daglig tall på døde soldater, men har ikke gått ut med videre detaljer om krigens offer nummer 2.500. Begrunnelsen for den sparsomme informasjonen, er at alle dødsfallene er like tragiske, og derfor skal ingen av dem få mer oppmerksomhet enn andre.

- Enhver president som opplever krigstid føler det store ansvaret ved å sende menn og kvinner i ulykken, og føler med familiene deres. Denne presidenten er ikke annerledes, sier presseansvarlig ved Det hvite hus, Tony Snow, til AP.

Likevel understreket dette runde tallet den fortsatte voldsbruken. Bush var tirsdag denne uka på en lynvisitt til Baghdad, hvor han møtte Iraks statsminister Nouri al-Maliki, og hevdet at volden er i ferd med å avta.

Flere kongressmedlemmer har bedt om en konkret tidsplan for uttrekking av amerikanske soldater fra Irak, som nå teller 127.000.

Bush nekter imidlertid å oppgi noen dato eller å si hva som skal til for å trekke styrkene ut.

1.972 av soldatene skal ha dødd i kamp, mens 528 har omkommet av andre årsaker.


18.490 soldater har blitt såret i kamp, og 8.501 av dem har ikke kunnet vende tilbake til tjenesten.

Om lag 4.800 irakiske politimenn og sikkerhetsstyrker har mistet livet i løpet av krigen, og minst 30.000 sivile irakere er drept.

PROTEST:</B> Kors ble satt opp ved president Bush sin ranch i protest mot det stadig økende antall døde amerikanske soldater i krigen i Irak.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling