Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

2500 utenlandske narkoselgere tatt på fire år i Oslo

Halvparten av dem som ble tatt i fjor, hadde fått avslag på asylsøknad eller ventet fortsatt på svar.

2500 NARKOSELGERE TATT: Siden april 2009 har politiet pågrepet over 2.500 utenlandske statsborgere for narkotikasalg i Oslo. Halvparten av dem som ble tatt i fjor, hadde fått avslag på asylsøknad eller ventet fortsatt på svar.
Foto: Tore Meek / NTB scanpix
2500 NARKOSELGERE TATT: Siden april 2009 har politiet pågrepet over 2.500 utenlandske statsborgere for narkotikasalg i Oslo. Halvparten av dem som ble tatt i fjor, hadde fått avslag på asylsøknad eller ventet fortsatt på svar. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden april 2009 har politiet pågrepet over 2.500 utenlandske statsborgere for narkotikasalg i Oslo. Halvparten av dem som ble tatt i fjor, hadde fått avslag på asylsøknad eller ventet fortsatt på svar.

Målet med de mange pågripelsene har vært å forhindre at asylinstituttet utnyttes av personer som ikke har behov for beskyttelse. I tillegg ønsker politiet å begrense narkotikasalget, skriver Aftenposten.

I et brev til justisminister Anders Anundsen (Frp) oppsummerer Utlendingsdirektoratet (UDI), Oslo politidistrikt og Politiets utlendingsenhet (PU) resultatene. Nøyaktig 2539 utenlandske borgere ble pågrepet for narkotikasalg mellom april 2009 og 1. desember 2013. Rapporten forteller ikke hvor stor andel disse utgjør av alle tilsvarende pågripelser i samme periode.

Det kommer imidlertid fram at antall pågrepne personer økte med over 15 prosent i fjor. Tallet på pågripelser i fjor var høyere enn antall pågrepne personer, fordi 80 personer ble pågrepet mer enn én gang.

Over 70 prosent av narkoselgerne som ble pågrepet i fjor, ble aldri fengslet. Årsaken er at de sørget for å ha på seg så lite narkotika at de ikke risikerte mer enn et forelegg.

52 prosent av dem som ble tatt i fjor, er nå sendt ut av landet.

(NTB)

Hele Norges coronakart