25.000 bedrifter har ikke pensjonsordning

Kristin Halvorsen advarer mot følgene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

25.000 bedrifter har ennå ikke innført tjenestepensjon for sine ansatte. Finansminister Kristin Halvorsen (SV) advarer mot følgene ved å ikke overholde fristen som går ut ved årsskiftet.

En fersk undersøkelse analyseselskapet Perduco har gjort for Storebrand viser at så mange som 25.000 bedrifter, med mellom 50.000 og 100.000 ansatte, ennå ikke har tegnet avtaler for sine ansatte. Etternølerne er i hovedsak småbedrifter med under fem ansatte.

Finansminister Kristin Halvorsen (SV) mener det er beklagelig at så mange bedrifter er sent ut ute, og advarer mot de økonomiske konsekvensene dette kan få.

- I tillegg til at bedriftene kan bli bøtelagt, risikerer småbedriftene en kjemperegning hvis noen skulle bli uføre før de får den obligatoriske tjenestepensjonen på plass, sier hun til NRK.

(NTB)

ADVARER: Finansminister Kristin Halvorsen sier det kan få alvorlige følger for bedriftene som ikke har innført pensjonsordning. Foto: SCANPIX
ADVARER: Finansminister Kristin Halvorsen sier det kan få alvorlige følger for bedriftene som ikke har innført pensjonsordning. Foto: SCANPIX Vis mer