250 000 kan ringe gratis

Telenors RingKontant-abonnement er en gullgruve for brukerne. En kjempetabbe hos Telenor gjør at alle de 250000 abonnentene kan ringe gratis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GRATIS: En teknisk feil gjør at mange av samtalene fra de 250 000 RingKontant-abonnentene er gratis. Telenor blir sittende igjen med regninga.

En teknisk feil og eksplosjonen i salget av RingKontant-kort, fører til at Telenor blir sittende igjen med regninga.

RingKontant er tilbudet til deg som ikke vil få sjokkregninger i posten. Du kjøper ringetid for 150, 300 eller 500 kroner. Når du har ringt for alle penga, må du kjøpe nytt kort. Dagbladet prøvde å ringe gratis i går. Etter å ha brukt opp alle pengene på telefonkortet, kune vi ringe til utlandet uten problemer.

Vi holdt linja i fem minutter, før vi la på. Det er helt lovlig, og regninga går rett til Telenor. Oppskriften er allerede godt kjent blant RingKontant-kunder.

Låner bort

- Jeg fikk høre det av venner, og har prøvd det sjøl. Vi prøvde på tre forskjellige telefoner, og kom gjennom hver gang. Du kan ringe gratis hvor du vil, sier en 22-åring som Dagbladet snakket med i går.

- Mange låner bort telefonen til venner som vil ringe gratis. Jeg vet at en person ringte USA i seks timer, og andre har ringt til venner rundt i Europa.

Personen sier at mange tror det er en julegave fra Telenor.

- Det går rykter om at Telenor gir bort flere hundre millioner i gratis ringetid som julegave til RingKontant-kundene, sier han.

22-åringen ringte sjøl Telenors kundeservice og fortalte hvordan gratissamtalene foregikk.

- De nektet for at det var mulig.

Gratis

- En teknisk feil gjør at vi har begrenset takseringsmulighet. Når svært mange bruker RingKontant, må noen av samtalene gå gjennom det vanlige mobilnettet. Disse samtalene blir gratis, sier informasjonsdirektør i Telenor, Elisabeth Gjølme.
- Det var et bevisst valg. I stedet for at kundene ikke kommer gjennom på telefonen, lar vi noen samtaler gå gratis. Det er bare mulig når det er mye trafikk på RingKontant-nettet sier Gjølme.

Hun forteller at Telenor hadde 250000 RingKontant-abonnenter i tredje kvartal.

- Tallet er nok betydelig høyere nå. Men vi tror ikke gratissamtalene har et så stort omfang at Telenor kommer til å tape mye. Vi har ikke fått tallene ennå, men jeg kan ikke tenke meg at det er noe millionbeløp.

Det hvite hus

- Det er litt spesielt om folk ringer USA gratis i seks timer, men det er ikke ulovlig. Kunden får ingen regning, vi betaler kostnaden. Vi skal vurdere situasjonen i løpet av noen dager, og vil trolig begynne å ta betalt for alle samtaler igjen i løpet av uka.

Siste gang Dagbladet prøvde å ringe i går, var klokka 23.12. Da var det fremdeles så stor trafikk, at samtalen til Det hvite hus i Washington for å ønske god jul, gikk gratis.