250.000 pedofile i Storbritannia

Minst 250 000 briter er pedofile, slår Scotland Yards pedofili-enhet fast i en ny rapport. Selv mener de dette er et forsiktig anslag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det viktigste er ikke å gjøre foreldre livredde, men å få dem til å tenke gjennom hvem de overlater barna sine til, sier Bob McLachlan, som leder det britiske kriminalpolitiets arbeid mot pedofile.

I oktober sonet drøyt 5 000 briter dommer for seksuelle overgrep, mens ytterligere 620 satt i varetekt i påvente av å få sine saker prøvd for domstolene.

Hvor mange av disse som involverer pedofile overgrep er ikke kjent, men opp gjennom årene er 110 000 briter dømt for seksuelle overgrep mot barn.

Scotland Yards anslag over antallet pedofile er utarbeidet med hjelp fra psykologen Michele Elliott i Kidscape, en organisasjon som arbeider for å beskytte barn mot overgrep.

Ifølge Elliott viser enkelte undersøkelser at bare 5 prosent av pedofile blir pågrepet og dømt, og det er blant annet utfra dette hun anslår at en kvart million briter har «en mulig unaturlig interesse for barn».

- Jeg syns ikke vi krisemaksimerer. Vårt anslag er realistisk og trolig forsiktig, sier Elliott til Sunday Telegraph.

Pedofili har vært et hett tema i Storbritannia siden den åtte år gamle Sarah Payne ble bortført og drept i juli, noe som fikk britiske løssalgsaviser til å trykke navn og bilde på tidligere pedofilidømte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer