250.000 pedofile i Storbritannia

Minst 250 000 briter er pedofile, slår Scotland Yards pedofili-enhet fast i en ny rapport. Selv mener de dette er et forsiktig anslag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det viktigste er ikke å gjøre foreldre livredde, men å få dem til å tenke gjennom hvem de overlater barna sine til, sier Bob McLachlan, som leder det britiske kriminalpolitiets arbeid mot pedofile.

I oktober sonet drøyt 5 000 briter dommer for seksuelle overgrep, mens ytterligere 620 satt i varetekt i påvente av å få sine saker prøvd for domstolene.

Hvor mange av disse som involverer pedofile overgrep er ikke kjent, men opp gjennom årene er 110 000 briter dømt for seksuelle overgrep mot barn.

Scotland Yards anslag over antallet pedofile er utarbeidet med hjelp fra psykologen Michele Elliott i Kidscape, en organisasjon som arbeider for å beskytte barn mot overgrep.

Ifølge Elliott viser enkelte undersøkelser at bare 5 prosent av pedofile blir pågrepet og dømt, og det er blant annet utfra dette hun anslår at en kvart million briter har «en mulig unaturlig interesse for barn».

- Jeg syns ikke vi krisemaksimerer. Vårt anslag er realistisk og trolig forsiktig, sier Elliott til Sunday Telegraph.

Pedofili har vært et hett tema i Storbritannia siden den åtte år gamle Sarah Payne ble bortført og drept i juli, noe som fikk britiske løssalgsaviser til å trykke navn og bilde på tidligere pedofilidømte.

Dette fikk rasende briter til å gå løs på antatte pedofile, til protester fra både politiet og sosialarbeidere. I flere tilfeller gikk raseriet ut over uskyldige, noe som også ledet til selvmord.

(NTB)