251 smittet av svineinfluensa - 71 bare i forrige uke

Til sammen har 251 personer blitt smittet av svineinfluensa i årets sesong. 14 av dem får intensivbehandling.

HALV MILLION: Av nordmenn som har tatt vaksinen er talllet nå på en halv million - fortsatt blir det oppfordret til å ta vaksinere seg. Foto: Nina Hansen / Dagbladet

Behandlet eller vurdert som ferdig av bildedesk
HALV MILLION: Av nordmenn som har tatt vaksinen er talllet nå på en halv million - fortsatt blir det oppfordret til å ta vaksinere seg. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Behandlet eller vurdert som ferdig av bildedeskVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

72 tilfeller av svineinfluensa ble registrert bare forrige uke. Utviklingen kan tyde på at vinterens utbrudd startet i sør og spredte seg utover i landet.

Etter at smittekurven gjorde et kraftig hopp på nyåret, er trenden synkende igjen. Det melderr NTB.

- Det er mulig at deler av Vestlandet, Midt-Norge og Nord-Norge fortsatt har litt igjen før toppen nås, sier Blystad.

Venter nedgang - I Sør-Norge mener vi å se en liten nedgang i smittetilfeller. Vi venter nå at antall smittede vil synke gradvis, sier overlege Hans Blystad ved Folkehelseinstituttet til NTB.

Ingen har så langt mistet livet av svineinfluensa, eller influensa type A (H1N1). To personer er døde av det vanlige sesongviruset, type B. Tidligere er det kjent at en gutt i alderen 10-20 år fra Akershus døde etter å ha vært syk.

Forrige uke ble det meldt om et dødsfall som gjaldt en eldre mann på 80-90 år fra samme fylke.

500.000 har tatt vaksinen Folkehelseinstituttet gjentar sin anmodning om at alle som tilhører en risikogruppe snarest bør vaksinere seg. Så langt har drøyt 500.000 takket ja til vaksine.

- Vi har fortsatt vaksiner i reserve. Det er aldri for sent å få det gjort, sier Blystad.