252 smittevernsbrudd på utestedene i Oslo

Etter at utestedene i Oslo fikk åpne igjen, er det registrert 252 brudd på smittevernseglene. 19 steder har hatt alvorlige avvik. Nå utvides åpningstidene.

OSLO: Fra mandag av kunne utestedene i Oslo igjen ha åpent fram til klokka 3 på natten. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix.
OSLO: Fra mandag av kunne utestedene i Oslo igjen ha åpent fram til klokka 3 på natten. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nesten halvparten av bruddene gjelder regelen om én meters avstand.

- Hovedbildet etter gjenåpning av alkoholservering 6. mai er at næringen har håndtert dette på en god måte. Oslo har den siste tiden vært den eneste by med innskrenkede åpningstider. Når smittetallene nå er så lave, er vår vurdering at normale åpningstider ikke vil føre til uakseptabel smitterisiko, sier næringsbyråd Victoria Marie Evensen (Ap) i Oslo til NTB.

Fram til 6. mai var det full skjenkestopp i hovedstaden, selv på steder som serverte mat. Og mens utelivet i resten av landet kunne åpne som vanlig fra 1. juni, har pubene i Oslo vært nødt til å stenge ølkranene klokka 23.30 fram til mandag denne uka.

Nå får utestedene i hovedstaden igjen ha åpent til klokka 3.

- Utestedene må fortsatt være nøye med avstandskrav, bordservering og følge øvrige smittevernregler, og vi som gjester har et like stort ansvar for å overholde disse og holde oss hjemme hvis vi er syke, sier Evensen.

Flere brudd

Skjenkekontrollørene i Oslo har registrert følgende brudd på smittevernseglene på utestedene i Oslo etter gjenåpningen og fram til mandag 22. juni:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer