254 mistet lappen for fyllekjøring på elsparkesykkel

Oktoberfesten i Tyskland ble travel for politiet.

FYLLEKJØRING: I Tyskland er det forbud å kjøre el-sparkesykkel i fylla. Det fikk mange tyske oktoberfestgjester smertelig erfare under årets feiring. Foto: Angelika Warmuth / dpa / NTB scanpix
FYLLEKJØRING: I Tyskland er det forbud å kjøre el-sparkesykkel i fylla. Det fikk mange tyske oktoberfestgjester smertelig erfare under årets feiring. Foto: Angelika Warmuth / dpa / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Diskusjonene om elsparkesykkelens plass i bybildet i norske byer har gått høyt i sommer, men i Tyskland har det for alvor gitt politiet noe å jobbe med den siste måneden.

Fyllekjøring

El-sparkesyklene ble først lovlige i Tyskland i juni, men er der kategorisert som «motoriserte kjøretøy». Det betyr at de samme reglene gjelder for elsparkesykler, som for biler. Det var det mange tyskere som fikk erfare under den nylig avsluttede Oktoberfest-feiringen i München.

Tysk politi stoppet så mange som 414 personer som kjørte elsparkesykkel med promille og 254 av dem mistet førerkortet på stedet som følge av fyllekjøringen, skrive CNN.

Dermed må de gi fra seg bilnøklene for en periode, som følge av sparkesykkelkjøringen.

I tillegg til alle som ble tatt for å kjøre i beruset tilstand, skal politiet ha forhindret 32 personer fra å gjøre det.

Talsmann for politiet i München, Gloria Martins, sier at mange ser på elsparkesyklene som livsstilsprodukter eller leketøy, og bruker dem deretter, skriver Deutsche Welle.

Mye fyllekjøring

Politiet hadde tidlig innsett at elsparkesyklene bød på en ny utfordring under Oktoberfesten, og de gjorde det de kunne for å holde elsparkesyklene borte fra festivalområdet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer