254 pasienter får ikke behandling

I alt 254 pasienter får ikke behandling ved Fylkessykehuset i Odda i år på grunn av sparetiltak ved sykehuset. Det blir kun gitt øyeblikkelig hjelp i ferien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den reduserte kirurgiske aktiviteten som rammer 254 pasienter, skal gi en spareeffekt på 1,2 millioner kroner, melder Haugesunds Avis.

Sparetiltaket fremlegges i et internt notat som sykehusets administrerende direktør Synnøve Vintertun har sendt helse- og sosialdirektøren i Hordaland fylkeskommune. Serien av sparetiltak er en konsekvens av at sykehuset er pålagt å hente inn 1,9 millioner kroner av en budsjettsprekk på 3 millioner kroner.

I tillegg til redusert pasientbehandling, skal medisinforbruket vurderes kritisk og alt kjøp av utstyr skal utsettes. Det skal også bygningsmessig vedlikehold. Det innføres kjøpestopp for varer som ikke er helt påkrevd i pasientbehandlingen og kurs som ikke er lovpålagt, innstilles.

Sykehusdirektøren ser få økonomiske lyspunkter for sykehuset de kommende årene og varsler en gjennomgang av sykehusorganiseringen .

(NTB)