255 km/t...og raskere enn Røkke

SLEMMESTAD (Dagbladet): Her er båten som skal slette Kjell Inge Røkkes fartsrekord i offshore. Med 2400 hestekrefter og en toppfart på 255 km/t.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Med full spiker klarer denne båten Oslo- Kristiansand på en time, sier Jann Hille-stad, såkalt «throttleman» med ansvar for gass og gir, som sitter i båten sammen med teameier Andreas Ove Ugland, skipsrederen som ifølge Kapital er en av Norges 50 rikeste menn.

  • Båten skiller seg fra de øvrige powerbåtene i båt-sportens formel 1-klasse ved at den har fire trinns girkasse, forlenget rorkonstruksjon og en Seatek-motor som skal ha alle forutsetninger for å tåle sjø bedre enn de vanlige Lamborghini-motorene.

Enkelt og smart

Kjell Inge Røkke, som ikke lenger er aktiv i denne båtklassen, fikk sin båt opp i 252,31 km/t under en farts-test i Arendal for to år siden.

Ugland og Hillestad er Norges mestvinnende offshore-par, og mer skal det bli med denne seks tonn tunge båten. Den nye gir-ordningen skal gi uttelling når båtracene av publikumshensyn arrangeres i stadig mer svingete traseer.

- Vi har prøvd å være litt smarte på en enkel måte, sier Hillestad til Dagbladet.

255 km/t

Teammanager Jan Zaborowski har jobbet med den nye båten siden nyttår, og har godt håp om at dette skal bli den raskeste konkurransebåten verden har sett. Girkassa røyk før de fikk opp farta i italienske Savona for halvannen uke siden.

I går testet de båten i Oslofjorden. Neste race er i Travemünde om tre uker. Deretter Arendal midt i juli. Og så Oslo 24. og 25. juli.

- Jeg er fornøyd hvis den gjør 255 km/t. Det får vi ikke svar på ennå. Ugland skal få kjøre selv når båten skal opp i absolutt toppfart, sier Zaborowski.