-257 drept i granatangrep på Sri Lanka

814 såret.

Foto: Tamilnet/AFP/Scanpix
Foto: Tamilnet/AFP/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Srilankiske helsemyndigheter melder at minst 257 mennesker er drept og 814 er såret i artilleriangrep på Sri Lanka.

Ifølge en srilankisk lege skal de drepte være sivile.


Legen frykter at langt flere kan ha mistet livet, men at det er vanskelig å fastslå det nøyaktige tallet fordi mange er begravd allerede.


Frykter flere døde

Ifølge den LTTE-vennlige nyhetstjenesten TamilNet begynte den srilankiske hæren å skyte granater inn i et område fullt av sivile lørdag kveld. Offensiven skal ha fortsatt gjennom natta. TamilNet frykter at opptil 2.000 mistet livet.


Det srilankiske militæret hevder på sin side at de ikke har gjennomført noe massivt angrep, men bare brukt lette våpen for å nedkjempe opprørsgruppa Tamiltigrene (LTTE) nord på øya.


Svært få journalister slipper imidlertid inn i området, og det er derfor vanskelig å få troverdig og pålitelig informasjon fra krigssonen.


- Siste oppgjør

Mer enn 76.000 mennesker er drept i siden krigen mellom Tigrene og den srilankiske hæren for alvor brøt ut på 80-tallet. Etter at fredsforhandlingene kollapset i 2003, blusset kampene opp igjen med fornyet styrke.


For øyeblikket er srilankiske myndigheter i gang med det de kaller et siste oppgjør med LTTE.


Men opprørsgruppa holder fortsatt stand på den lille kyststripen nordøst i landet, der opptil 50.000 mennesker er klemt mellom frontlinjene.


Over 116.000 mennesker har til nå greid å komme seg ut.

(NTB)