26 000 i Oslo sentrum uten varmtvann

Skade og følgeskade.

VANNSØYLE: Slik så det ut ved Pilestredet 30 i natt. Foto: Hafslund
VANNSØYLE: Slik så det ut ved Pilestredet 30 i natt. Foto: HafslundVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Oppdatering: Hafslund trodde opprinnelig skaden skyldes hærverk. Det viste seg å ikke stemme, da det var en ødelagt luftventil som forårsaket skaden.

-?Det var ikke hærverk. Objektene som vi fant i og rundt lekkasjestedet, blant annet et TV-apparat, var ikke kastet ned i kummen hvor lekkasjen skjedde, men på vannstrålen som sto opp fra lekkasjen. Vi vet ikke noe om folks motiver for å kaste objekter i det kokvarme vannet, har informasjonssjef Truls E. Jemtland i Hafslund Varme sagt til Osloby.

(Dagbladet): Mange beboere i Oslo sentrum fikk seg en kalddusj i dag tidlig.

Hafslund har nemlig problemer med fjernvarmen, etter nattlig hærverk i Pilestredet. Energiselskapet fikk melding om trykkfall kl. 01.15, opplyser selskapet på sine egne hjemmesider.

- Det viste seg at det var gjort hærverk i Pilestredet. Det forårsaket en følgeskade, som gjør at 26 000 boenheter i Oslo sentrum er berørt, sier Truls Jemtland, informasjonssjef i Hafslund, til Dagbladet.

- Dessverre ble det en del som stod opp til kaldt vann i dusjen i dag.

- Hva slags hærverk er det snakk om?

- Det er noen som har fjernet et kumlokk og kastet ned gjenstander. En del av røret fikk seg da en skade, og det har stått en søyle av varmt vann opp fra kummen.

Skadestedet ble isolert kl. 05.30. Kl. 06.00 oppdaget Hafslund en følgeskade som førte til ny lekkasje ved Vaterland i sentrum.

Hafslund har varslet ny informasjon kl. 10.