Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

26 advokater fratatt bevillingen

De siste fire årene er 26 advokat fratatt sin bevilling.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De siste fire årene er 26 advokat fratatt sin bevilling, viser en liste Dagens Næringsliv har innhentet hos Tilsynsrådet for advokatvirksomhet.

Advokatforeningens formann, Helge Aarseth, sier ifølge avisa at foreningen skal diskutere om det skal bli mer offentlighet rundt disse sakene og andre klagesaker som gjelder advokaters virksomhet.

I fjor mottok Den Norske Advokatforening 376 klager fra klienter. Det er to færre enn året før. I 2000 var det 350 klager.

Klagen ble helt eller delvis tatt til følge i 96 saker, mot 130 saker året før. I 2000 ble klagen tatt til følge i 96 saker, går det fram av årsrapport for disiplinærvirksomheten i foreningen.

Advokatforeningens sju regionale disiplinærutvalg behandlet i fjor i alt 334 saker, mot 368 saker i 2001. 98 saker ble avvist, mot 145 i 2001.

I 40 klager ble salæret redusert eller fjernet, mot 36 året før. 56 av klagerne fikk medhold i at advokaten hadde opptrådt i strid med god advokatskikk, mot 94 i 2001. I åtte saker ble advokaten ilagt bot eller saksomkostninger, mot 13 året før.

Beslutninger Advokatforeningens disiplinærutvalg foretar kan påklages til den regjeringsoppnevnte disiplinærnemnda der advokatene er i mindretall. I fjor behandlet nemnda 120 saker. I 81 av dem stadfestet nemnda disiplinærutvalgenes avgjørelser, mens reaksjonen ble skjerpet i 14 tilfeller.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media