26 år og bestemor

LONDON (Dagbladet): En 26 år gammel jente ble denne uka Storbritannias yngste bestemor. Rekorden ble en realitet da hennes 12 år gamle datter fødte en gutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den pur unge bestemoren, fra den nordengelske byen Rotherham, sier hun ble dypt sjokkert da de oppdaget at hennes 12-åring nedkom i familiens baderom en kveld denne uka.

- Vi tilkalte en ambulanse, og jeg holdt på å fike til ambulansepersonalet da de fortalte at en fødsel var startet, sier den fortvilte bestemoren til The Sunday Telegraph.

- Ingen i familien visste at hun var gravid. Vi så at hun hadde lagt på seg litt, men regnet det som normalt, sier 26-åringen som sjøl fikk sitt første barn da hun var 14.

Ifølge britiske aviser har hun fem barn med to menn. Hennes siste verdensborger kom til verden tidligere i denne måneden.

Politiet i Rotherham og Yorkshire vil, etter at de har fått avhørt 12-åringen, starte en etterforskning tuftet på at 12-åringen er blitt voldtatt.

Byen Rotherham er kjent for å ha den største hyppigheten av tenåringsmødre, der ett av seks barn som blir født har en mor på under 19 år.

- Vi skal som familie gjøre alt som står i vår makt for at min datter og mitt barnebarn skal få det godt, sier bestemoren. The Sunday Telegraph skriver at mor og barn etter forholdene har det bra.