NEKTER STRAFFSKYLD: 21 år gamle Alexandra Therese Nilssen fra Ekholt i Rygge ble funnet drept i en hytte på Sørbølfjellet i Flå. 26-åringen som er tiltalt for drapet erkjent under tingrettsbehandlingen, men nekter nå straffskyld under ankebehandlingen. Han mener han var utilregnelig. Foto: Privat / NTB scanpix
NEKTER STRAFFSKYLD: 21 år gamle Alexandra Therese Nilssen fra Ekholt i Rygge ble funnet drept i en hytte på Sørbølfjellet i Flå. 26-åringen som er tiltalt for drapet erkjent under tingrettsbehandlingen, men nekter nå straffskyld under ankebehandlingen. Han mener han var utilregnelig. Foto: Privat / NTB scanpixVis mer

26-åring erkjente kjærestedrap. Nå nekter han

Den 26 år gamle mannen som er dømt til 13 og et halvt års fengsel for drapet på Alexandra Nilssen 18. juli i fjor, nekter nå straffskyld for drapet, melder NRK.

26-åringen mener antidepressivene han gikk på gjorde ham utilregnelig og erkjenner derfor ikke lenger skyld for å ha drept samboeren Alexandra Nilssen fra Rygge i Østfold med 21 knivstikk med en kjøkkenkniv.

Da saken var oppe i Hallingdal tingrett erkjente han straffskyld etter alle tiltalepunkter.

Tingretten dømte i mars 26-åringen til 13 og et halvt års fengsel for drapet som skjedde på en hytte på Sørbøfjellet i Flå kommune i Hallingdal. Straffen var et halvt år strengere enn aktors påstand.

Tingretten slo fast at drapshandlingen må ha vært smertefull og pågått over tid og skjerpet derfor dommen ut over aktors påstand. Mannen anket dommen og anken behandles denne uken i Borgarting lagmannsrett.

26-åringen erkjenner fortsatt de faktiske forhold, men mener han ikke var tilregnelig fordi han gikk på Citalopram, et legemiddel som brukes mot blant annet depresjon og panikklidelser, da han begikk drapet, ifølge NRKs rettsreferat.

– Hvordan kunne jeg gjøre sånt med mennesket jeg elsket mest? Jeg skjønner ikke. Jeg følte ingenting. Jeg er egentlig et følelsesmenneske, sa 26-åringen og brøt ut i gråt under sin forklaring i lagmannsretten onsdag.

Retten har satt av to dager til ankebehandlingen.