Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

26-åring pågrepet for overgrep etter nyttårsaften i Köln

766 forhold er politianmeldt etter nyttårsfeiringen.

DEMONSTRASJONER:  Det har vært flere demonstrasjoner i Tyskland etter overgrepene i Köln. Her holder syrere opp plakater utenfor togstasjonen i Köln. Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay
DEMONSTRASJONER: Det har vært flere demonstrasjoner i Tyskland etter overgrepene i Köln. Her holder syrere opp plakater utenfor togstasjonen i Köln. Foto: REUTERS/Wolfgang Rattay Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 26 år gammel asylsøker fra Algerie er pågrepet, mistenkt for seksuelle overgrep i Köln nyttårsaften. Han er den første det er reist en slik siktelse mot i en sak som har skapt heftig debatt om tysk asylpolitikk.

Det er politianmeldt 766 forhold etter nyttårsfeiringen i byen, både overfall, tyverier og et stort antall seksuelle overgrep av forskjellig slag. Tre voldtekter er anmeldt.

En stor gruppe menn, som overveiende skal ha hatt bakgrunn fra nordafrikanske land, skal ha overfalt og bestjålet kvinner nær Kölns sentralstasjon.

26-åringen er også siktet for tyveri, opplyser den tyske påtalemyndigheten. Han ble pågrepet sammen med en 22 år gammel asylsøker, også han fra Algerie. Denne mannen er mistenkt for tyverier den aktuelle natten. De to bor på et asylmottak i Kerpen, vest for Köln.

Pågripelsene innebærer at politiet nå etterforsker 21 personer. Åtte av dem er fengslet. De fleste av dem er siktet for tyverier av eiendeler, blant annet mobiltelefoner.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media