26-åring siktet etter Hågensen-brann

Politiet har arrestert og siktet en 26 år gammel mann i forbindelse med brannen i LO-leder Yngve Hågensens hjem. 26-åringen er identisk med personen som kjøpte tennvæske like før brannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet vil foreløpig ikke si om mannen har tilstått at det var han som satte fyr på huset til familien Hågensen på Ski i Akershus. Mannen er fraktet til Ski og vil bli avhørt i kveld.

- Det er ingenting som tyder på at mannen har samarbeidet med andre, at han er tilknyttet noen spesiell gruppe, eller at han hadde noen spesielle politiske motiver, opplyser politimester Stein Ulrich til Dagbladet.

Den 26 år gamle mannen ble pågrepet på Gardermoen i ettermiddag. Det opplyste Follo-politiet på en pressekonferanse kl. 17 i ettermiddag. Mannen er siktet for grovt skadeverk, og vil bli framstilt for varetektsfengsling i morgen.

Det er ukjent om mannen var på tur ut av landet da han ble pågrepet på Gardermoen. Det var Follo-politiet som pågrep mannen etter tips fra publikum.

Det begynte å brenne i LO-lederens hus tirsdag morgen, og politiet slo raskt fast at brannen var påsatt.

Politiet sikret seg bilder av mannen fra overvåkingskameraet på Esso-stasjonen der mannen kjøpte tennvæske og ba om retningen til Hågesens hus. Like etter skal samme mann ha kjøpt et brekkjern på Jernia-stasjonen på Ski storsenter.

Mannen er norsk og snakker østlandsdialekt. LO-leder Yngve Hågensen ble informert av politiet om pågripelsen i ettermiddag.

Dagbladet :på nettet følger saken.

Yngve Hågensens hjem på Ski på påtent tirsdag morgen.