<div><br></div><div>FLERE POLITIAKSJONER: Politi fra tre politidistrikter bidro med hunder og helikopter for å jakte på personene bak kidnappingen mandag. I går ble en person pågrepet og i dag ble han varetektsfengslet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix</div>

FLERE POLITIAKSJONER: Politi fra tre politidistrikter bidro med hunder og helikopter for å jakte på personene bak kidnappingen mandag. I går ble en person pågrepet og i dag ble han varetektsfengslet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Vis mer

26-åring varetektsfengslet i fire uker for kidnappingen i Moss

En mann i 40-åra ble bortført i Moss på mandag. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 26 år gammel mann ble i dag varetektsfenglet i fire uker med brev- og besøksforbud for å ha stått bak borføringa av en mann i 40-åra i Moss på mandag.

26-åringen erkjenner ikke straffskyld.

- Han som ble fengslet i dag har erkjent å ha knust ei rute på huset, og erkjent straffskyld for det, men ikke noe av det etterfølgende, herunder frihetsberøvelsen, sier politiinspektør Tom Erik Guttulsrød til Dagbladet.

De bruker nå sine ressurser på å jakte på gjerningsmann nummer to, som er på frifot.

Dette skjedde

Mandag morgen ringte en mann i 40-åra i Moss politiet og fortalte at en bevæpnet mann prøvde å bryte seg inn i huset hans. Da politiet kom fram, var mannen borte.

Men en time seinere ringte mannen og sa han hadde kommet seg fri.

Mannen var sammen med kona og et barn da han ringte politiet og meldte om væpnet innbrudd.

Politiet tror mannen ble tvunget fra huset og inn i sin egen bil ved hjelp av et skytevåpen. Etter en time kom han seg fri, og bilen hans ble funnet igjen på Hauketo i Oslo.

Mannen som ble varetektsfengslet i dag er tidligere dømt for flere straffbare forhold, og de to skal før kidnappingen ha hatt en uoverensstemmelse.

- Dette er ikke i Oslo, hvor det skjer mye hele tiden. Dette er et veldig rolig boligstrøk, og vi har fått masse telefoner fra folk som er bekymra, sier Guttulsrød til Dagbladet, og understreker at innbruddet i huset i Moss ikke var tilfeldig.

Jakter en andre gjerningsmann

Politiet mener at minst to menn sto bak kidnappingen og jakter nå en andre gjerningsperson. Politiet mener det ble brukt våpen for å true mannen i Moss inn i bilen, men ønsker ikke å oppgi om de har funnet det aktuelle våpenet.

- Etterforskningen så langt indikerer at det var to som var med på innbruddet og frihetsberøvelsen. Det styrkes av vitner på Hauketo, sier Guttulsrød til Dagbladet.

- Ansees personen på frifot som farlig?

- Vi ser alvorlig på denne saken, fordi innbrudd i bolig og trusler med skytevåpen er alvorlig, og derfor ønsker vi å komme raskt i kontakt med vedkommende, sier Guttulsrød.