26-åringen hevder at bilen rygget av seg selv

Den 26 år gamle mannen som kjørte bilen som havnet i sjøen i Stavanger i helgen hevder bilen rygget utfor kaia etter at han hadde satt den i fri.

HEIST OPP:  Ulykkesbilen, en Nissan stasjonsvogn, blir heist opp fra havnebassenget i Tasta etter ulykken lørdag. MMS-FOTO: LARS HELLE.
HEIST OPP: Ulykkesbilen, en Nissan stasjonsvogn, blir heist opp fra havnebassenget i Tasta etter ulykken lørdag. MMS-FOTO: LARS HELLE.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Den 26 år gamle mannen som kjørte bilen som havnet i sjøen i Stavanger i helgen hevder bilen rygget utfor kaia etter at han hadde satt den i fri.

26-åringen er mistenkt for brudd på veitrafikklovens paragraf 3, hvor det heter at «enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade».

Mannen ble onsdag avhørt på Haukeland universitetssjukehus i Bergen, hvor han oppholder seg med sin kritisk skadde datter (6), skriver Aftenbladet.no.

- Akselererte bakover - Han forklarer at de kom kjørende ned til kaia for å fiske, og at de parkerte på kaia med fronten innover. Han sier at han satte bilen i fri mens motoren var i gang. Da han skulle å gå ut av bilen, akselererte den plutselig bakover og rygget utfor kanten. Mannen ble med bilen ned i sjøen, sier politiadvokat Jørgen Berner Torstensen til avisa.

Han legger til at 26-åringen ikke hadde noen forklaring på hvordan bilen kunne settes i bevegelse hvis den sto i fri. De tekniske undersøkelsene viser at det ikke var noen feil med bilen.

- Ikke årsaken - Politiet mener at det den mistenkte forklarer, ikke kan være årsaken til ulykken. Vi jobber derfor videre med å finne årsaken, sier Torstensen.

I tillegg til 26-åringens datter, ble også hans sønn (3) og nevø (17) skadd i ulykken, etter å ha ligget i vannet i rundt 20 minutter. 26-åringen kom seg opp på kaien på egen hånd.

3-åringen og 17-åringen er innlagt ved Stavanger universitetssjukehus. Tirsdag kunne sykehuset melde at de to er utenfor livsfare. Tilstanden for de to er alvorlig, men stabil.

(NTB)