Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Skyteepisode på flyplass i Fort Lauderdale

26-åringen tok opp skytevåpenet fra bagasjen og skjøt 13 personer ved bagasjebåndet på flyplassen i Fort Lauderdale

CNN: Den mistenkte gjerningsmannen hørte stemmer - kontaktet FBI.

OVERGA SEG: Da politiet kom til stedet, kastet gjerningsmannen fra seg våpenet og et ID-kort og overga seg til politiet. (AP Photo/Wilfredo Lee)
OVERGA SEG: Da politiet kom til stedet, kastet gjerningsmannen fra seg våpenet og et ID-kort og overga seg til politiet. (AP Photo/Wilfredo Lee) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den pågrepne 26-åringen hadde skytevåpenet i sin innsjekkede bagasje. Etter å ha hentet bagasjen på bagasjebåndet, gikk han på toalettet og ladet våpenet, før han gikk ut og begynte å skyte, opplyser tjenestemann i Broward County Chip LaMarca på Twitter.

Mannen drepte fem personer og skadet åtte, før han ble pågrepet.

Mark Lea var vitne til skytingen.

- Folk skrek og prøvde å komme seg ut gjennom dørene eller gjemme seg under stoler, sa han til MSNBC.

Han forteller tv-kanalen at gjerningsmannen skjøt vilkårlig på folk, før han la seg ned med armer og bein spredt til han ble pågrepet.

Da politiet kom til stedet, kastet han fra seg våpenet og et ID-kort og overga seg til politiet.

GRÅTKVALT: - Jeg bare løp, forteller et gråtkvalt vitne til CNN. Flere er drept etter skuddløsning på flyplass i Florida. Video: CNN Vis mer

- Hørte stemmer

For noen måneder siden skal den antatte gjerningsmannen ha dukket opp på det føderale politiets kontor i Anchorage i Alaska. Der skal han ha fortalt FBI at et etterretningsbyrå ba ham om å se på IS-videoer, melder CNN.

Kolleger av 26-åringen skal ha fulgt ham til FBIs kontorer, etter at han fortalte at han hørte stemmer. FBI skal ha undersøkt mannens militærbakgrunn, men fant ingen informasjon som tydet på at han kunne ha blitt radikalisert, opplyser politiet ifølge CNN.

- Har slitt psykisk

Ifølge flere kilder skal gjerningspersonen ha kommet med et fly fra Canada. Det stemmer ikke. Mannen skal ha kommet med fly fra Alaska via Canada, opplyste politiet på en pressekonferanse fredag.

Gjerningspersonen skal være født i New Jersey, men flyttet tidlig med sin familie til Puerto Rico. For to år siden flyttet han til Alaska, hvor han bodde med sin kjæreste og et barn, ifølge hans bror.

Broren sier i et intervju med NBC at 26-åringen har tjenestegjort i Irak for Puerto Rico i ett år, og tjenestegjort i landets nasjonalgarde i seks år.

Ifølge kilder i nær familie med gjerningspersonen har han slitt med psykiske problemer.

LØPER VEKK:  Flere personer er drept etter at det ble avfyrt flere skudd inne på Fort Lauderdale internasjonale flyplass i USA, bekrefter politiet. Video: CNN Vis mer

Hadde militær-ID

Under skytingen hadde han på seg amerikansk militæridentifikasjon, ifølge en talsmann for Florida-senatoren Bill Nelson, som har snakket med tjenestemenn i sikkerhetstjenesten på flyplassen. Det skriver CBS News.

Borgermester i Fort Lauderdale, Barbara Sharief, sier gjerningspersonen var alene, og hun bekrefter at vedkommende er pågrepet. Motivet for angrepet er foreløpig ikke kjent.

- Vi er i en veldig tidlig etterforskingsfase, og kan ennå ikke si noe om hverken hvilken våpentype som ble brukt eller motivet for handlingen, sier sheriff Scott Israel ifølge Reuters, og bekrefter samtidig at mannen ikke ble skadet under pågripelsen.

- Uklart om det er en terrorhandling

Det er foreløpig uklart om skytingen var en terrorhandling eller ikke, sier politiet, som bekrefter at den antatte gjerningsmannen er pågrepet. Mannens identitet er foreløpig ikke bekreftet.

Fem personer ble drept og åtte andre såret da mannen begynte å skyte inne på flyplassen ved 13-tiden fredag lokal tid. De sårede ble fraktet til sykehus, men det er ikke kjent hvor alvorlige skader de har.

Deler av flyplassen ble evakuert etter hendelsen. Omtrent en time etter skyteepisoden lot politiet folk gå inn igjen i flyplassbygningen.

Litt senere ble det meldt om mulig ny skyting på flyplassområdet, og politiet satte i gang søk etter en eller flere mulige andre gjerningsmenn. Sikkerhetsselskapet TSA meldte på Twitter om en mulig «aktiv skytter» inne på flyplassen.

- Meldingen viser seg å være grunnløs, opplyste politiet ifølge amerikanske medier etter kort tid.

DREPT: Flere personer er drept etter at det ble avfyrt flere skudd inne på Fort Lauderdale internasjonale flyplass i USA, bekrefter politiet. Video: AP Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling