Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- 26-åringen var i pengetrøbbel

26-åringen som ble likvidert, skal ha tilhørt et belastet miljø og vært i pengetrøbbel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

26-åringen er født og oppvokst på Veitvet i Oslo. For få måneder siden flyttet han til Tonsenhagen. Han bodde bare noen hundre meter fra kaffebaren hvor han ble skutt og drept med pistol.

- Han var en fin fyr, men hadde en tendens til å blande seg med noen fra et hardt miljø. I dette miljøet var det en del narkotika. Han skal også ha vært i pengegjeld, hevder en som kjenner 26-åringen til Dagbladet.

Kjenning av politiet

Dagbladet fikk seint i går kveld bekreftet at politiet mener de kjenner identiteten til drapsmennene, og at det i dag kan bli aktuelt å etterlyse dem med navn og bilde dersom de ikke melder seg for politiet.

26-åringen skal til tider ha tilhørt et belastet miljø. Han er også en kjenning av politiet, og er straffedømt. For en stund tilbake skal det ha oppstått usikkerhet rundt hans arbeidssituasjon.

- Det føles spesielt når det er en vi har kjent ansiktet til siden vi var små, sier en jevnaldrende til Dagbladet.

- Ingen av oss var vel direkte venner, men vi kjente hverandre. Jeg snakket med ham for bare noen dager siden. Han vanket i et spesielt miljø, der det gikk i partydop og sånt. Derfor var han ikke alltid «helt god», sier en tidligere treningskompis.

Politiet jobbet i natt med å identifisere mulige gjerningsmenn på bakgrunn av en rekke vitneforklaringer. Et 20-tall vitner skal ha sett hva som skjedde.

- Narkotikaoppgjør

- Vi håper vitnene kan hjelpe oss når vi nå går gjennom registrene våre. Vi jobber foreløpig ikke ut fra en spesiell teori, og vi kjenner ikke motivet. Men det er naturlig at vi sjekker hans bekjentskapskrets, sier politiavdelingssjef Finn Abrahamsen til Dagbladet.

Flere mener at drapet kan ha sin bakgrunn i en konflikt mellom 26-åringen og personer fra et spesielt kriminelt miljø i hovedstaden.

Enkelte som kjenner 26-åringen, mener drapet har sin bakgrunn i et narkotikaoppgjør eller en konflikt mellom navngitte personer i miljøet. De hevder at 26-åringen kan ha hatt noe uoppgjort med kjente personer i Oslos kriminelle miljø.

- Vi håper å ta gjerningsmennene så fort som mulig. Vi er allerede kommet langt i etterforskningen, sa politiavdelingssjef Abrahamsen til Dagbladet seint i går kveld. Politiet hadde da ikke funnet drapsvåpenet, som er en pistol. Dykkere fra Oslo brannvesen lette etter våpenet i en dam like ved åstedet. I tillegg ble det gjort sporsøk med hund i nærområdet.

<!--BTEK0--> JAKT: Kriminalteknikerne finkjemmet i går åstedet like ved et travelt torg. I natt jaktet politiet på to navngitte drapsmenn. <!--FOTO-->
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media