Utdanningsetaten i Oslo:

26 direktører på millionlønn

Mars 2020: Skulle gå fra 22 til seks direktørstillinger. I dag: 26 direktører. Høyre er overrasket. - Jeg kan forstå at noen trodde at vi skulle bli færre ledere ut fra medieoppslagene i vår, sier Oslos skolesjef Marte Garhardsen.

OMGITT AV DIREKTØRER: Marte Gerhardsen, skolesjef i Oslo, styrer en etat med i alt 26 direktører. Snittlønna ligger tett opp mot 1,1 millioner kroner i året. Foto: John T. Pedersen / Dgbladet
OMGITT AV DIREKTØRER: Marte Gerhardsen, skolesjef i Oslo, styrer en etat med i alt 26 direktører. Snittlønna ligger tett opp mot 1,1 millioner kroner i året. Foto: John T. Pedersen / Dgbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Skolesjef Marte Gerhardsen i Oslo: Går fra 22 til 6 direktører», skrev VG i mars i år.

Utdanningsdirektør Gerhardsen frontet den gang stolt omorganiseringen hun selv sto bak. Den skulle strømlinjeforme toppen i Norges største etat.

- Det er masse flinke folk, men det krevende å få et beslutningsdyktig og handlekraftig team når man er så mange. Derfor vil jeg gå fra 22 til seks direktører på topp. Vi må tydeliggjøre det som er styringslinjen for skolen, sa Gerhardsen til VG som slo fast følgende: «Nå kutter hun kraftig i direktørgruppen».

26 millionlønninger

Men i dag, seks måneder seinere, har Utdanningsetaten flere direktører enn før omorganiseringen: I alt 24 direktører, med ytterligere to på vei inn.

Snart jobber det altså 26 direktører i etaten Gerhardsen styrer. Gjennomsnittslønn for direktørene er 1 093 900 kroner i året, får Dagbladet opplyst.

- Vi har gått fra en toppledergruppe på 22 direktører, til en toppledelse på fem divisjonsdirektører og meg selv, etter en grundig prosess. I tillegg har vi dyktige ledere som skoledirektører, med oppfølgingsansvaret for skolene, og avdelingsdirektører, som støtter skolene faglig og administrativt, sier Gerhardsen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer