26 døde funnet

LONDON (Dagbladet): Tallet på dødsofre etter togkollisjonen i London kom tirsdag opp i 26, og det kan fortsatt stige, ifølge politikilder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Forferdelig opplevelse

Det ligger 18 hardt skadde på sykehus, og redningsmannskapene trekker fortsatt døde mennekser ut fra de forvridde togvrakene.

- Tilstanden er svært kritisk for flere som fikk livstruende skader, sier en talsmann for London-ambulansene til BBC.

Noen av de overlevende var fanget i vognene i flere timer, men nå skal alle være reddet ut. Redningsmannskaper leter fortsatt etter folk inne i vognene.

Sporet av

Ulykken skjedde midt i det største morgenrushet. Et tog sporet av, og kolliderte med et møtende tog ved Ladbroke Grove rett utenfor Paddington stasjon i London sentrum. Det er ikke meldt om nordmenn som er involvert i ulykken. Et stort oppbud av brannbiler og redningsbiler rykket ut til ulykkesstedet i morges.

Englevakt

For to uker siden overlevde Patrick Welcome et flykrasj i Bangkok. Flyet han satt i skled av rullebanen og inn i skogen. I dag overlevde samme Welcome togkatastrofen i London.

- Englevakten min har jobbet overtid i det siste, sa han til BBC.

Supermarkedet Sainsbury har tømt butikken for kunder for å opprette en midlertidig sykestue for de skadde.

Det store sykehuset St. Mary's hospital er satt i alarmberedskap. I alt 128 passasjerer ble bragt til forskjellige sykehus i området.

I 1997 skjedde det en tragisk togulykke på samme strekningen. Rettssaken etter denne er nettopp avsluttet her i England.

Ukjent årsak

Det er bare to år siden en annen togulykke på den samme strekningen krevde sju menneskeliv. Denne ulykken er enda ikke ferdig etterforsket. Verken Scotland Yard eller det britiske transportpolitiet vil foreløpig si noe om hva som kan være årsaken til tirsdagens katastrofe.

Advokatene for ofrene i ulykken for to år siden vil nå kreve en felles gransking av de to jernbanekatastrofene.

Hør øyenvitneskildringer- på BBC Online

SPERRET INNE: Opp til 100 skal være innesperret i toget fortsatt.