Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

26 drept av tornadoer

Rammet sørstatene på supertirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  Antallet omkomne i den dødelige stormen som herjer sørstatene i USA har steget til 26 etter en melding om fire nye dødsfall i Nashville, melder amerikanske medier.

Taket på et shoppingsenter blåste bort og varehus ble regelrett slått i stykker av tornadoene, melder AP.

Arkansas, Mississippi, Tennessee og Kentucky ble hardt rammet av tornadoer under supertirsdagen. Hillary Clinton, Barack Obamama og Mike Huckabee valgte alle å ta en pause i seierstalene sine for å minnes ofrene.

I Arkansas minst elleve drept. Blant dem var et ektepar og deres elleve år gamle datter, etter at tornadoen traff familiens bolig i tettstedet Atkins, ved Arkansas River. Der går hjelpemannskapene fra dør til dør for å finne overlevende og omkomne.

- Dette har vært en svært spesiell kveld. Når alt er helt mørklagt blir alt så mye vanskeligere, sa guvernør Mike Beebe til AP.

I Tennessee, mistet åtte personer livet, og flere valglokaler måtte stenge. Tre personer ble drept i Kentucky, men dødstallene kan øke i alle statene som ble rammet.

Minst 86 personer er skadd etter tornadoene, men også dette tallet kan øke.

KNUSTE KJØPESENTER: Tornadoen knuset et kjøpesenter i Memphis.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media