Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

26 drept i eksplosjon

Flere enn 26 sivile drept i eksplosjon i Afghanistan mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eksplosjonen raste gjennom hjemmet til en krigsherre i Afghanistan og drepte minst 26 sivile i nærliggende hus. Tre er savnet. Dette er den største dødsulykken siden Taliban-regimets fall, melder AP.

Flere enn 26 døde

Den 32 år gamle gjeteren Mohammed Razek så det bedrøvelige synet etter dødseksplosjonen. Han kunne fortelle om langt mer enn 26 døde:

- 26 mennesker ble drept, inkludert 23 slektninger til kommandøren og mer enn et dusin barn. Tre andre er også savnet. Vi så de ødelagte husene og kroppsdelene over alt, fortalte han til AP.   

Våpen i bunker

Det er ennå uklart hva som forårsaket eksplosjonen i en liten bondelandsby i fjellene i Baghlan-provinsen, 125 kilometer nord for Kabul. Sent mandag kveld var flere hjem fortsatt dekket med gjørme, stein og treplanker.

Landsbyboerne sa eksplosiver som skulle brukes til veibygging var årsaken, men statsmenn mente våpen var gjemt unna i en bunker under huset til kommandøren Jalal Bashgah. Faren for gamle våpen er stor i landet etter mange års krig, og statsmenn er forsiktig med å desarmere kommandørerer på grunn av fiender og diplomatiske og politiske forhold.     

Jalal Bashgah var ikke i landsbyen under eksplosjonen. Bashgah er tidligere anti-kommunist og anti-Taliban leder.

Hele Norges coronakart