Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

26 drept i luftangrep mot bryllup i Afghanistan, 23 drept i luftangrep i Pakistan

Kamper mellom regjeringene og de to uavhengige Taliban-gruppene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På 2014s siste dag var det harde kamper mellom Taliban-opprørere og afghanske soldater i Sangin i Helman-provinsen i Afghanistan.

Afghansk politi opplyser at minst 26 personer ble drept i et luftangrep mot et bryllup i nærheten. Til nyhetsbyrået AP sier politiets talsmann Fareed Ahmad Obiad at raketten såret minst 45 folk.

En mann nyhetsbyrået har snakket med, sier han savner ni av sine barn etter at bryllupsfølget ble angrepet.

- Ni av barna mine er savnet. Jeg samlet nettopp sammen kroppsdeler. Men jeg vet ikke om det er mine barn eller noen andre, sier Abdul Haleem til AP.

23 drept i luftangrep i Pakistan Taliban i Afghanistan og Taliban i Pakistan opererer uavhengig av hverandre. I dag har det pakistanske militæret igjen utført angrep mot Taliban-krigere i Pakistan

Minst 23 personer ble drept da pakistanske styrker angrep militante opprørere nordvest i Pakistan. Det pakistanske militære sier at det har drept 23 «terrorister».

Fire av opprørernes tilholdssteder er også ødelagt, hevder de. Luftangrepene ble utført i Shawal-området nordvest i landet, langs grensen til Afghanistan.

Det pakistanske militære har drept rundt 200 opprørere i flyangrep og bakkeoperasjoner i de lovløse stammeområdene siden angrepet på skolen i Peshawar 16. desember der 149 mennesker, blant dem over 130 barn, ble drept.

Det afghanske Taliban har tatt avstand fra det blodige skoleangrepet i Pakistan tidligere i desember, som har fått det pakistanske regimet til å trappe opp sine angrep mot det pakistanske Taliban.
 (NTB/Dagbladet)