Britisk mutant:

2,6 ganger høyere risiko for innleggelse

Nye funn vekker bekymring hos FHI.

BEKYMRET: Avdelingsdirektør i Folkehelseinstituttet, Line Vold, ser alvorlig på funnene i studien. Foto: Berit Roald / NTB
BEKYMRET: Avdelingsdirektør i Folkehelseinstituttet, Line Vold, ser alvorlig på funnene i studien. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den britiske mutanten av coronaviruset gir 2,6 ganger høyere risiko for å havne på sykehus, melder NRK.

Tallet er hentet fra FHI, som i en ny studie slår fast at den britiske varianten langt oftere fører til alvorlig sykdom.

- Det er alvorlig at denne nye, mer smittsomme varianten, også ser ut til å gi høyere risiko for sykehusinnleggelser. Vi er bekymret for smittespredningen med denne nye varianten, sier Line Vold i FHI til NRK.

I starten av mars var mer enn 70 prosent av alle med corona i Norge smittet med den britiske varianten, ifølge Folkehelseinstituttet.

TIDLIG: Trude Ravndal var en av de første som fikk corona i Norge. Video: Dagbladet TV. Programleder: Marte Nyløkken Helseth Vis mer

Bekymret etter funn

Økningen i antall innleggelser skjer nå i alle aldersgrupper, og studien viser at den britiske varianten også påfører dem under 40 år alvorlig sykdom.

- Risikoen er fortsatt lav i de yngre aldersgruppene, men den er noe økt i alle aldersgrupper fra 20 år og oppover hvor vi har såpass store tall at vi kan feste lit til de tallene, sier Vold.

Hun mener det er alvorlig at den mer smittsomme varianten av viruset ser ut til å gi høyere risiko for sykehusinnleggelser, og er bekymret for smittespredningen av virusvarianten.

Funnene fra studien kan sette kraftige økningen i antall innleggelser i Norge i sammenheng med økt spredning av den britiske varianten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer