Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

26 mill for en tre-roms på «The World»

Selges på Finn.no - visning i Beijing.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 2002 la cruise- og leilighetsskipet «The World» fra kai for første gang, og allerede på jomfruturen var 95 av de 110 leilighetene solgt. Nå selger flere av cruiserne seg over bord.

I en annonsen på Finn.no tilbyr en norsk mekler flere selveierleiligheter på skipet.

Man frister lystne kjøpere med tre soverom på 182 kvadratmeter til 26 millioner kroner.

Mange har ringt

-  Det er mange forskjellige mennesker som har ringt, sier eiendomsmekler Erlend Holmsen. Forskjellige, men lommeboka må være tjukk, over normalen. Visning foregår i skipets nærmeste havn. Denne uka vil det si Beijing, Kina, og visningen betaler kjøperen selv.

-  Man må tjene godt, det er klart, sier Holmsen. Hvem som tjener så godt at de i det hele tatt har råd til å se på en slik leilighet, vil ikke mekleren ut med. Og hvem som ikke lenger har råd til å ha en, er like hemmelig.

Rik og sky

Det er 110 leiligheter på skipet, handlegate med eksklusive forretninger, sigarrom, spa og bibliotek, blant annet. Sju nordmenn skal ha kjøpt seg om bord for fire år siden. Blant dem skal Knut Kloster jr., Petter Sundt, Brynjulf Skaugen, Einar Nagell-Erichsen og Hans Riddervold være. Om det er en eller flere av dem som nå selger, får ikke Dagbladet vite.

 LUKSUS:  Med en prisantydning på 26 000 000 får du i skipet «The World» en selveierleilighet med 3 soverom. Totalt boligareal er 182m{+2}. I tillegg får du fasiliteter som terrasse, balkong og veranda om bord. Alle foto: Privatmegleren
LUKSUS: Med en prisantydning på 26 000 000 får du i skipet «The World» en selveierleilighet med 3 soverom. Totalt boligareal er 182m{+2}. I tillegg får du fasiliteter som terrasse, balkong og veranda om bord. Alle foto: Privatmegleren Vis mer

-  Jeg kan ikke si hvem som selger. Jeg kan heller ikke si hvem som ønsker å kjøpe. Dette er folk med god råd som ikke ønsker omtale i pressen, sier mekleren. Skipet eies stort sett av amerikanere og europeere, og de ledige husrommene er annonsert i flere land.

-  Det er noen som ønsker å kjøpe leilighet og ha den som feriebolig. Ei hytte på vannet, sier Holmsen.

-  I dag bruker bedrifter skipet som et flytende møterom, sier Holmsen. De som ikke har råd til å kjøpe hytte eller møterom på vannet, kan leie, frister mekleren. Man kan få en liten leilighet for vel 7000 kroner natten og en treroms til rundt 20 000 kroner per natt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling